Jean Paul de Bruijn betere starter dan Jaspers op WK

De eerste Nederlandse ontmoeting tussen Jean Paul de Bruijn en Dick Jaspers, in de poulefase van het WK driebanden in Ankara, is min of meer verrassend geëindigd in een overwinning voor de Zeeuw De Bruijn. Hij versloeg Jaspers met 40-32 in 32 beurten en is de grote favoriet om de volgende ronde te halen. De Koreaan Ji Hun Ahn is de derde speler in die groep van drie van wie twee spelers overgaan. De Bruijn speelt vanavond om 18.00 uur Nederlandse tijd tegen Ahn, Jaspers ontmoet de Koreaan donderdag.

06 september 2023

ANKARA – De eerste clash tussen twee Nederlanders op het WK driebanden in Ankara is gewonnen door Jean Paul de Bruijn, die in een zenuwslopende partij Dick Jaspers versloeg met 40-32 in 32 beurten. De wedstrijd in Poule B, waarin ook de Koreaan Ji Hun Ahn speelt, was de eerste op het WK. Twee van de drie spelers in die poule gaan over naar de knock-outs met de beste 32.
Jean Paul de Bruijn, die meestal een gevreesde tegenstander is voor Jaspers, domineerde de partij vanaf de start en had heel de wedstrijd een voorsprong. Via 14-6 en 19-13 liep de Zeeuw uit naar 30-15 en tenslotte won hij de partij met een paar kleine slotseries. Dick Jaspers had een moeizame start van zijn WK en kwam nooit tot seriespel. Daardoor schommelde de nummer 1 van de wereld altijd onder de 1 gemiddeld. De verliespartij betekent dat hij morgen, donderdag, zeker van de Koreaan Ahn moet winnen om zijn kansen op kwalificatie te behouden.
Jean Paul de Bruijn deed goede zaken met de winst tegen Dick Jaspers en speelt later vandaag (18.00 Nederlandse tijd) tegen Ahn.
Tekst: Frits Bakker.
Foto Jean Paul de Bruijn en Dick Jaspers.
 
Bruijn, Jean Paul de Driebanden Internationaal
Volg ons online