Joris van 't Zelfden naar beste 16 op WK

Het Wereldkampioenschap driebanden voor junioren start morgen, zaterdag, met zestien spelers in de knock-outs die op diezelfde dag moeten leiden tot de finale waarin om de wereldtitel wordt gestreden. Joris van 't Zelfden uit Nederland is een van de zestien kandidaten voor een hoge klassering in Ankara.

15 september 2023

ANKARA – Met één winstpartij en één keer verlies is Joris van ’t Zelfden doorgedrongen tot de beste zestien van het Wereldkampioenschap driebanden voor junioren in Ankara. Morgen, zaterdag, speelt hij bij de beste zestien in de knock-out fase tegen de Portugees Goncalo Santos. De Turkse wereldkampioen Burak Hashas was de beste speler van de voorronden.

Joris van ’t Zelfden versloeg eerst de Oostenrijker Nikolaus Kogelbauer na een prima partij met 25-13 in 20 beurten. Zijn tweede partij ging verloren tegen de Korean Jeong, maar door de overwinning van Jeong op Kogelbauer eindigde de Nederlander als nummer twee van de groep met 2 matchpunten en 1.166 gemiddeld.

Twee van de topfavorieten op het WK kwamen niet door de eerste kwalificaties. De kampioen zelf, Burak Hashas, overleefde de eerste fase spelenderwijs. Zestien spelers zijn in Ankara over voor de knock-outs, die morgen, zaterdag, naar het eindpodium leiden. Wie had gedacht dat Dimitrios Seleventas en Denizcan Akkoca zelfs al niet door de kwalificaties zouden komen. De belangrijkste concurrenten van de titelhouder? Ye Sung Jeong, Myeong Gyu Oh, Alptekin Canozkan, Valentino Oliveto en Amir Ibraimov.

Burak Hashas was de beste van de eerste ronde met 32 spelers met 4 matchpunten en 1.470 gemiddeld. Daar bovenuit stak zelfs nog Valentino Oliveto uit Argentinië, die startte met verlies tegen Lukas Mortensen (25-20 in 15), maar zich geweldig herstelde met 25 in 12 en met 2 matchpunten eindigde met 1.666.

Het dichtst in de buurt in moyenne kwamen de Koreanen Ye Sung Jeong en Myeong Gyu Oh allebei met 1.351. Maar toen de kwalificaties waren afgerond, waren de uitschakeling van Seleventas (vorig jaar tweede op het WK) en Akkoca (voormalig Europees kampioen) het meest opvallend aan deze voorronden, omdat ze allebei na twee wedstrijden op twee verliespartijen stonden. En ook zeer verrassend was dat Nikolaus Kogelbauer met twee keer verlies uit het toernooi vloog, waarvan één tegen Joris van ’t Zelfden.

Wie waren de beste groepswinnaars?

Burak Hashas met 4-1.470-8

Ye Sung Jeong met 4-1.351-7

Myeong Gyu Oh met 4-1.351-6

Amir Ibraimov met 4-1.086-6

Nathan Duriez met 4-1.086-5

Goncalo Santos met 4-1.021-7

Daniel Sainz Pardo met 4-0.862-5

Valentino Oliveto met 2-1.666-8

Dat leidde tot de eerste knock-out ronde met de beste zestien:

Burak Hashas (Turkije)-Hakan Gorguc (Turkije)

Valentino Oliveto (Argentinië)-Mohamed Khaled (Egypte)

Nathan Duriez (Frankrijk)-Lukas Mortensen (Denemarken)

Amir Ibraimov (Duitsland)-Ubaldo Sanchez (Mexico)

Myeong Gyu Oh (Korea)-Mathias Moscoso (Peru)

Joris van ’t Zelfden (Nederland)-Goncalo Santos (Portugal)

Daniel Sainz Pardo (Spanje)- Alptekin Canozkan (Turkije)

Ye Sung Jeong (Korea)-Marcos Morales (Spanje).

Tekst: Frits Bakker

Foto Joris van 't Zelfden op het WK in Ankara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Driebanden Jeugd WK
Volg ons online