Junioren onder 22 strijden om Nederlandse titel driebanden

Titelhouder Sam van Etten is overgestapt naar senioren en ontbreekt in veld van tien spelers, Joey de Kok neemt afscheid als junior en is de favoriet voor winst

09 februari 2019

HAARLO - In de biljartarena van HCR Prinsen in Haarlo wordt dit weekend het Nederlands kampioenschap driebanden onder 22 jaar gespeeld. De jonge generatie, met Joey de Kok als titelgrossier in de afgelopen jaren, is vrijdag van start gegaan in twee poules van voorronden met elk vijf spelers. Die kwalificaties gaan vandaag, zaterdag, de beslissende fase in. Morgen zijn de finaleronden.

Het toernooi staat in het teken van het afscheid van de Zeeuw Joey de Kok. De veelvoudig kampioen zwaait af na een succesvolle periode bij de junioren en speelt zijn laatste kampioenschap. Vanzelfsprekend is De Kok weer de grote favoriet op basis van kwaliteiten en ervaring. Sam van Etten, die vorig jaar kampioen werd, is al overgestapt naar de senioren. De voornaamste concurrenten voor de podiumplaatsen zijn Hans Snellen uit Rijsbergen, Jordy Jong uit Zwaagdijk, Tom Slikker uit Den Helder en Bradley Roeten uit Den Haag en de broers Dudink uit Blokker.

Tom Slikker uit Den Helder was de beste winnaar in de eerste ronden met een overwinning op Xavier Siahaya met 25-13 in 38 beurten. Joey de Kok had geen beste start, maar won wel van Leon Dudink: 25-12 in 41. Andy Nab verraste Hans Snellen met een krappe overwinning: 25-24 in de maximale 50 beurten. Bradley Roeten startte met winst op Nick Dudink, 25-19 in 45.

Bennie Degens is de wedstrijdleider, die de tien spelers vrijdag van start liet gaan.

Poule A: Joey de Kok (Lewedorp), Hans Snellen jr (Rijsbergen), Jordy Jong (Zwaagdijk), Leon Dudink (Blokker) en Andy Nab (Momoet)

Poule B: Bradley Roeten (Den Haag), Tom Slikker (Den Helder), Lars van de Mortel (Veldhoven), Nick Dudink (Blokker) en Xavier Siahaya (Geleen).

De wedstrijden gaan in de poules naar 25 caramboles (maximum 50 beurten) en in de knock-outfase naar 30 caramboles (60 beurten). De organisatie is in handen van BV Ellenkamp. Alle wedstrijden zijn LIVE te volgen op Kozoom.com

Tekst: Frits Bakker

Foto alle deelnemers (Ton Smilde)

 

Driebanden NK
Volg ons online