KNBB JUMBO Bekerfinale in biljartmekka van Brabant

Veel kampioenen in de nationale bekerfinale van donderdag 13 tot en met zondag 16 juni in het Beneluxtheater in Berlicum, met: Raymond Ceulemans, Dick Jaspers, Therese Klompenhouwer en de regerend bekerhouder STZ Zundert.

12 juni 2019

BERLICUM - Het Beneluxtheater in Berlicum zet vanaf donderdag 13 juni voor vier dagen zijn deuren wijd open voor de KNBB JUMBO Bekerfinale. Voor de jaarlijkse climax van de marathon van teamwedstrijden voor het bekertoernooi, hebben zich acht teams geplaatst. Het toernooi belooft een gala van kampioenen te worden. De kersverse landskampioen L&B Ledermode komt in de arena, die volgens de reputatie van de organisatoren een geweldige biljartsfeer zal uitstralen. Maar ook onder de deelnemers zijn andere grote kampioenen, met de kampioen aller tijden, de 81-jarige Raymond Ceulemans voorop, met de regerend bekerhouder STZ Zundert en de wereld- en Europees kampioenen bij de heren en dames: Dick Jaspers en Therese Klompenhouwer. Het programma omvat drie dagen van poulewedstrijden en op zondag de halve finales en finale.

 

 

Voor wie de wedstrijden niet live kan bijwonen, zijn er de live uitzendingen van Kozoom, dat alle partijen rechtstreeks toont aan de kijkers.

Harry Mathijssen en Ad Smout, de organisatoren namens de Stichting B.E.N. kondigden niet zo lang geleden trots aan: ,,We gaan naar Berlicum.'' Daar is, in D'n Durpsherd, al vanaf 2015 het biljartmekka voor grote evenementen. ,,We hebben de theaterzaal van D'n Durpsherd omgedoopt tot Beneluxtheater vanwege de centrale ligging en de internationale uitstraling'', aldus het organiserende duo. ,,Het is aan ons de opdracht om aan de hoge verwachtingen te voldoen. We staan te popelen om er weer een ware biljarthappening van te maken, dus kom genieten van onze Brabantse gastvrijheid en het prachtige biljarten dat u tijdens dit weekend kunt zien.''

Het veld van acht teams bestaat uit zes teams uit de Buffalo league en twee teams uit de eerste divisie. Daarbij is onder andere Man op Maat/'t Caves met Raymond Ceulemans als grote publiekstrekker. Andere bekende deelnemers zijn: Dick Jaspers, Eddy Merckx, Therese Klompenhouwer, Eddy Leppens, Roland Forthomme, Frans van Kuyk, Jef Philipoom en Dave Christiani. Voor Kurt Ceulemans wordt het toernooi een bijzondere aanloop naar de World Cup in Blankenberge, die maandag van start is en waarvan hij de organisator is. Ook uniek is dat drie generaties Ceulemansen tot de deelnemers behoren: Raymond, zijn zoon Kurt en kleinzonen Peter en Bart Ceulemans.

Paul Brekelmans, voorzitter van de Sectie Driebanden van de KNBB, is mede-organisator met zijn bestuur van de JUMBO Bekerfinale 2019.

De laatste tien winnaars van de bekerfinale zijn:
2018, Oosterhout: STZ Zundert
2017, Oosterhout: Dallinga.com
2016, Rijsbergen: De Distel Biljarts
2015, Rijsbergen: Dallinga
2014, Zundert: Dallinga/Frans Bevers
2013, Zundert: Dallinga/Frans Bevers
2012, Zundert: TOVV.NL/MCR
2011, Zundert: Van Donge&De Roo
2010, Rijsbergen: Van Donge&De Roo
2009, Rijsbergen: Van Donge&De Roo.

 

 

Het speelschema voor dit weekend:
Donderdag 13 juni vanaf 13.00 (laatste ronde 19.00 uur: poulewedstrijden ronde 1
Vrijdag 14 juni vanaf 13.00 (laatste ronde 19.00 uur: poulewedstrijden ronde 2
Zaterdag 15 juni vanaf 13.00 (laatste ronde 19.00 uur: poulewedstrijden ronde 3
Zondag 16 juni vanaf 10.00 uur (halve finales)
14.30 en 16.30: finalewedstrijden.

Poule A:

STZ Zundert, Zundert
Roland Forthomme
Peter Ceulemans
Barry van Beers
Rik van Beers
Roland Uijtdewillegen
Sam van Etten

Team Eekhoorn, Oosterhout
Frans van Kuyk
Kurt Ceulemans
Jack Wijnen
Jerry Hermans
Kenny Miatton

't Ivoor, Boxtel
Huub Wilkowski
Jack van Peer
Marc Roofthooft
Richard Brekelmans

Beekman HPL, Haarlem
Sander Jonen
Volkan Cetin
Marcel Scheffer
Ger Windt

Poule B:

L&B Ledermode, Hoeven
Eddy Merckx
Dave Christiani
Gerwin Valentijn
John Tijssens

HCR Prinsen, Haarlo
Dick Jaspers
Eddy Leppens
Anno de Kleine
Jelle Pijl
Raymund Swertz

Burgmans Biljarts, Bergeijk
Marco Janssen
Therese Klompenhouwer
Bart Ceulemans
Bert van Manen

Man op Maat/'t Caves, Winterle
Jef Philipoom
Raymond Ceulemans
Leslie Menheer
Wil Janssen
Martijn Roefs
Johan Zwiers.

De arbiters: Paul Brekelmans, Gilbert Princen, Ad van den Brand, Erik van Woerkom, Ton Mangelaars, Willem Hofman, Wil Kanen, Henry Thijssen, Christel van Reekum, Samantha Stout.

Tekst: Frits Bakker
Foto STZ Zundert: ©Ton Smilde
Uitgelichte foto: STZ Zundert na bekerwinst 2018 ©Ton Smilde

 

Bekerfinale Driebanden Jumbo
Volg ons online