KNBB Jumbo Bekerfinale op nieuwe, maar bekende locatie

Bekerfinale niet meer in Theater de Bussel in Oosterhout, maar in Berlicum - zelfde plek als de Masters

08 maart 2019

Over ruim drie maanden, van 13 t/m 16 juni, vindt wederom op grootste wijze de KNBB Bekerfinale plaats. Niet meer zoals de afgelopen twee jaar in het prachtige Theater de Bussel in Oosterhout maar in het Beneluxtheater in Berlicum.

We vroegen secretaris van KNBB Sectie Driebanden Paul Brekelmans naar de achtergronden van de overstap naar Berlicum, en wat het ons nog onbekende Beneluxtheater precies is. Het antwoord: een zeer bekende plek!

 

 

Brekelmans: "De KNBB Jumbo Bekerfinale wordt dit jaar gespeeld in het Beneluxtheater in Berlicum. Dit is de nieuwe naam van de theaterzaal in Den Durpsherd, dezelfde zaal dus waar ook de Kling Masters in januari werd gespeeld."

"Drie jaar geleden zijn we met de organisatie van de KNBB bekerfinale een andere richting uit gegaan. Samen met de stichting Biljart Evenementen Nederland zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie en dat werd theater de Bussel in Oosterhout. Dit theater had immers in het verleden bewezen een ideale locatie te zijn voor een dergelijk evenement."

 

 

"Na twee edities in het Oosterhoutse theater moesten we helaas concluderen dat het in de prachtige theaterzaal van de Bussel te moeilijk was om een perfecte biljartsfeer te creëren. Het leidde er onder ander toe dat het publiek in deze tijd van het jaar de weg naar dit evenement niet wist te vinden."

"Met de overstap naar Berlicum, waar de theaterzaal iets knusser lijkt dan de zaal in Oosterhout, probeert de stichting B.E.N. de KNBB Jumbo Bekerfinale van een nieuw elan te voorzien. De Kling Masters heeft immers al enkele jaren bewezen dat er rondom Berlicum in ieder geval een perfecte biljartsfeer hangt, dus daar zal het allemaal niet aan liggen."

"We hopen dan ook dat de KNBB Jumbo Bekerfinale weer een prachtig evenement mag worden."

 

Tekst: KNBB
Archieffoto ©Jan Rosmulder/De Biljart Ballen (met Therese Klompenhouwer bij KNBB Kling Masters)

 

Bekerfinale Driebanden
Volg ons online