KNBB Jumbo Bekerfinale staat voor beslissende dag

Volle tribunes, mooie wedstrijden en een aantal van 's werelds grootste spelers bijeen

16 juni 2019

Drie van de vier dagen KNBB Jumbo Bekerfinale zitten erop, en er zijn nog vier teams over. Zondag om 10:00 de halve finales STZ Zundert-L&B Ledermode, en om 12:00 HCR Prinsen tegen Team Eekhoorn.

Een dag om naar uit te kijken:

  • Landskampioen L&B Ledermode dat ook nu (net als bij de playoffs van de Buffalo League) niet als nummer 1 richting de kruisfinales gaat. Zijn ze in staat het kunstje van onlangs te herhalen?
  • De wedstrijd van L&B in de halve finale, dat is tegen bekerhouder STZ - het team uit Zundert dat ongetwijfeld revanche zal willen nemen voor de verloren Buffalo League finale!
  • Het spectaculaire Team Eekhoorn neemt het in de andere halve finale op tegen het HCR Prinsen van regerend wereldkampioen Dick Jaspers.

 

 

Genoeg dus om naar uit te kijken. Maar de laatste dagen was er sowieso al veel te genieten. Wat te denken van:

  • Drie generaties Ceulemans in actie in deze Nederlandse finale: Raymond, zijn zoon Kurt en kleinzonen Peter en Bart Ceulemans. Heel bijzonder!
  • Het publiek genoot sowieso van de grootste speler die het biljarten ooit heeft gekend, Raymond Ceulemans. Inmiddels al 81 jaar - en nog altijd een genot om te zien.
  • De wereldpartij van Dick Jaspers (HCR Prinsen) tegen Eddy Merckx (L&B Ledermode). De eerste set kansloos verloren en vervolgens sets 2 en 3 magistraal winnen. Waarbij de derde perfect gespeeld was!
  • De verplaatsing van Oosterhout naar Berlicum van de KNBB Jumbo Bekerfinale lijkt goed te zijn uitgepakt. Een mooie uitstraling, de grootte van het theater lijkt prima te passen bij het evenement, en de tribunes zijn goed gevuld.
  • Regerend wereldkampioene bij de dames Therese Klompenhouwer terug op dezelfde plek waar ze onlangs nog koninklijk werd onderscheiden.

 

 

Zondag dus de beslissingen, waarbij ook de NOS aanwezig zal zijn. Wedstrijden zijn live te volgen via Kozoom. Alle uitslagen van de KNBB Jumbo Bekerfinale vindt u via de vaste Driebanden pagina van de KNBB Jumbo Bekerfinale of via Teletekst pagina 619.

 

Overzicht deelnemende teams/spelers KNBB Jumbo Bekerfinale 2019

 

Tekst: KNBB (met dank aan input Bennie Deegens)
Foto's: Ton Smilde

 

 

 

Bekerfinale Ceulemans Driebanden
Volg ons online