KNBB Jumbo Masters in teken van vernieuwing

In gesprek met Ad Smout en Harry Mathijssen van Biljart Evenementen Nederland:

"Telkens weer loop je tegen weerstand op met de argumentatie:

“We doen het al tientallen jaren zo, waarom zou het nu anders moeten” of “dat gaan de spelers niet goed vinden”."

10 januari 2018

Vorig jaar waren de NK Masters Driebanden een dubbelslag voor Dick Jaspers: niet alleen won hij het toernooi, ook leverde dit hem de nummer één positie van de wereldranglijst op.

Maar ook voor de organisatoren Ad Smout en Harry Mathijssen was sprake van een dubbelslag: winst voor de bekendste driebander van ons land, volle tribunes, geweldige lichtshows en volop media-aandacht.

Reden voor hen om dit jaar op dezelfde voet verder te gaan: donderdag 11 januari vanaf 12:00 is Den Durpsherd in Berlicum weer gastheer voor de KNBB Jumbo Masters 2018. Wederom alle dagen gratis toegang, en entree voor de finaledag zondag 14 januari €10 entree. En vanzelfsprekend zijn alle vaderlandse toppers weer aanwezig, met als favoriet natuurlijk Dick Jaspers.

We vroegen Ad Smout en Harry Mathijssen van Biljart Evenementen Nederland naar hun visie op biljarten; onderstaand hun relaas.

 

 

Over modernisering

"Er moet heel wat gemoderniseerd worden in de biljartwereld. Vooral in Europa. Telkens weer loop je tegen weerstand op met de argumentatie: “We doen het al tientallen jaren zo, waarom zou het nu anders moeten” of “dat gaan de spelers niet goed vinden”.

Er wordt dikwijls voorbij gegaan aan de noodzaak om de sport voor het brede publiek aantrekkelijk te maken. Bij de Masters zijn we in 2014 een andere weg ingeslagen en we zien het resultaat."

 


 

En dat is…….vijf………..!

"Wij zijn er als Biljart Evenementen Nederland trots op, dat we voor de vijfde maal op rij het vertrouwen van de KNBB sectie driebanden hebben gekregen om het grootste driebandenevenement van Nederland te mogen organiseren. Na de eerste twee jaar in Kaatsheuvel, zijn we nu al voor de derde keer te gast bij Den Durpsherd te Berlicum. Een locatie waar de gemeente Sint Michielsgestel trots op mag zijn. Ondersteund door het enthousiasme van de directie, medewerkers en vrijwilligers kunnen ze daar een dergelijk evenement aan. Een evenement, waarvan vier dagen lang de live beelden door Kozoom de wereld in worden gestuurd. Zelf in Zuid-Korea genieten de biljartliefhebbers van de beelden, die rechtstreeks vanuit de speelzaal van Den Durpsherd de ether in gaan. Neem daarbij gedurende het gehele toernooi een volle zaal met biljartliefhebbers, die met volle teugen van de verrichtingen van de Nederlandse driebandentop genieten."

 

 

Nieuw tijdperk

"Het biljarten is een nieuw tijdperk ingeslagen. Bij het maken van een mooie carambole knippen met de vingers of een bescheiden klopje op de tafel, hebben plaats gemaakt voor applaus en gejuich. De muziek is aangepast en staat wat luider. Kortom, het biljarten anno 2018 is een ware belevenis geworden ondersteund met beeld, licht, geluid en een vlotte presentatie. Wij kunnen als organisatie bijna niet wachten tot op donderdag 11 januari met de officiele opening het evenement van start gaat. Een evenement, waar Dick Jaspers zijn titel kan verdedigen, een evenement waar Glenn Hofman ondersteund door een legioen Hagenezen weer een toppositie wil afdwingen. Een evenement, waar de streekfavorieten Jean van Erp en Huub Wilkowski op hun achterban kunnen rekenen. Maar waarbij we niet uit het oog moeten verliezen, dat we met de beste zestien driebandenspelers van Nederland te maken krijgen. Bijna niets is zeker, wie zal er zondagmiddag voor de camera’s van NOS en Kozoom als nieuwe Nederlands kampioen gehuldigd worden? Zeker is wel, dat het gedurende vier dagen één groot biljartfeest gaat worden. Rest ons nog alle betrokkenen veel succes veel biljartplezier toe te wensen. Tot in Berlicum!"

 

Alle informatie over Jumbo Masters 2018
Vooruitblik Jumbo Masters 2018 met Frans van Schaik
Jumbo Masters 2018 live op Kozoom
Alle informatie over NK Masters 2017
Dubbelslag Dick Jaspers bij NK Masters 2017

 


 

Tekst: KNBB/Rolf Slotboom
Archieffoto's laatste 4 Masters 2017 (Raimond Burgman, Dick Jaspers, Glenn Hofman, Jean van Erp) en alle deelnemers NK Masters 2017 ©Ton Smilde/Kozoom; archieffoto Ad Smout Masters 2017 vrij te gebruiken

Driebanden Innovatie NK Masters Driebanden
Volg ons online