KNBB SIS Survival in aanloop naar knock-outs

De KNBB SIS Survival gaat dit weekend de volgende fase in: de voorronden en de herkansingen zijn achter de rug, vanaf zaterdag wordt het menens. Poulewinnaars en nummers 2 gaan door naar de volgende ronde, de nummers 3 en 4 zijn uitgeschakeld.

25 juni 2021

SIS SURVIVAL MAAKT ZICH OP VOOR DE KNOCK-OUTS

Voor de volgers van de SIS Survival gaat het weekend van de eerste knock-outs van start. Het wordt kiezen uit een prachtig sportaanbod: zaterdag start in Brest de Tour de France, zondag zet het Nederlands elftal de knock-out fase van het EK in met een wedstrijd tegen Tsjechië in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Maar net zo belangrijk voor de biljarters en supporters gaat morgen, zaterdag de tweede week van de KNBB SIS Survival en zijn de eerste schermutselingen achter de rug. De volgende fase van het toernooi is er zowel in Poule A als Poule B één van winnen of naar huis.

En dus krijgen we bijvoorbeeld al op zaterdag om 19.00 uur een poule waarin Jean van Erp, Raymund Swertz, Barry van Beers en Marcel Scheffer elkaar ontmoeten en de nummers 1 en 2 daarna om 21.00 uur mogen aantreden in een viermansgroep met Dave Christiani en Wilco van Wijk. Dat zijn nog eens krakers voor de zaterdagavond.

Zaterdagmorgen om 11.00 uur komen Berry Dallinga, Twan Janssen, Bert van Manen en Wilco Meusen in de arena voor de plaatsing in de derde ronde tegen Gert-Jan van der Veen en Jos Bongers. Daarna, om 15.00 uur, worden Jeffrey Jorissen, Riny Zwiers, Marc Prins en Frits Broeders naar de tafel geroepen, de nummers één en twee staan daarna tegenover Erwin Kivits en Huub Wilkowski.

Zondagmorgen is het vanaf 11.00 uur ook alweer uitkijken naar zeer interessante partijen. Kay de Zwart, John van Essen, Jan Viskil en Fred Driessen spelen om twee plaatsen voor de derde ronde, waarin ze Raimond Burgman en Eric Aerts treffen. En in de volgende sessie spelen Puck van Aart, Reinier Burgemeester, Toine Dekkers en Christian Steenbakkers voor de volgende ronde, waarin Nicky van Venrooij en Gert-Jan Esvelt al geplaatst zijn door poulewinst in de eerste voorronden.

Wat een mooi weekend wordt dat in de aanloop naar de week van de waarheid in de SIS arena, waar het gisteravond gezellig en gemoedelijk was, maar de partijen tot een paar prachtige hoogtepunten leidden. Zoals met de winst van Martien van der Spoel en Wim van den Berg, die de plaatsing dankte aan een sterk 2-moyenne-optreden in de eerste helft, in de gevreesde poule met Anno de Kleine en Sander Jonen. Zoals met Monique van Exter en Kees van der Bijl, ook op de hoogste posities, net als Frans van Schaik en Jeffrey Nijnatten. En ’last but not least’, de rolstoelatleet Murat Gercek die zich als poulewinnaar plaatste met 77 punten voor Klaas Kuindersma.

Zo maar alvast wat resultaten van de vrijdag:

 

 

Groep 15:
1 Martien van der Spoel (74), 1.318 gemiddeld
2 Wim van den Berg (62), 1.181
3 Anno de Kleine (54), 1.090
4 Sander Jonen (50), 1.045
Groep 16:
1 Jeffrey Nijnatten (94), 1.500
2 Frans van Schaik (78) 1.330
3 Wim Vredeveldt (42), 0.958
4 Herold Slettenaar (26), 0.791
Groep 19:
1 Karel van de Bijl (84)
2 Monique van Exter (80)
3 Mischa Donders (56)
4 Jeannette Habraken (20)
Groep 20:
1 Murat Gercek (77)
2 Klaas Kuindersma (73)
3 Willy Rooijendijk (49)
4 Henk Brandriet (41).

 

Tekst: Frits Bakker
Foto: Wim van den Berg

 

S.I.S. 3 CC Survival
Volg ons online