KNBB SIS Survival gaat mooie start tegemoet

Weekend staat in het teken van de start van Survival in SIS centrum: toppers uit eredivisie komen al in eerste weekend in de arena.

15 juni 2021

UDEN – Twee Survival poules van vier spelers, onder meer met Cor Trampe, Hans de Bruin en Martin Vermeer, staan deze week, vrijdagmiddag om 17.00 uur aan de aftrap van de KNBB SIS 3CC Survival: de primeur van het eerste grote evenement van deze Nederlandse biljartzomer. Het weekend staat al in het teken van de eerste optredens van de A-spelers, zoals de opvallende poule met Jean van Erp, Raymund Swertz, Dave Christiani en Johan Zwiers, die zondag in het SIS Billiards Experience Center al in actie komen. De formule is bekend: in Poule A spelen 64 spelers in Survival partijen (vier tegelijk aan één matchtafel) totdat er uiteindelijk een winnaar overblijft. In Poule B komen 80 spelers uit voor de marathon van partijen die op zondag 4 juli de ontknoping krijgt.
De SIS arena, waar de wedstrijden worden gespeeld en prachtig in beeld worden gebracht, heeft nog een paar dagen tijd voor de laatste voorbereidingen. De eigenaar Carl Verhoeven is een tikje zenuwachtig voor de start, maar weet dat er alles aan is gedaan om de loper uit te rollen voor het peloton van Nederlandse biljarters. Het toernooi werpt zijn schaduw vooruit voor spelers uit alle rangen en standen.
De toon wordt vanaf vrijdag 17.00 uur gezet volgens een strak schema van partijen. De B-poule staat aan de kick-off met twee partijen. De bekende Haagse teamleider Cor Trampe en de KNBB bestuurder Hans de Bruin schieten uit de startblokken in een wedstrijd tegen Emanuel Coort en Robin van Os. Op de andere tafel kruisen Martin Vermeer, Willy Smetsers, Nico van Heesch en Cees van Eindhoven de degens.
Het schema is zo ingedeeld dat de twee laatste spelers uit die twee partijen mogen dezelfde avond nog herkansen om 21.00 uur. Voor de tweede ronde komen de nummers één en twee en de twee beste spelers van de herkansing op zaterdag 26 juni terug voor de tweede ronde.
Zo ziet de structuur er ook in de andere poules uit: in de eerste ronde gaan de twee eerste spelers uit een partij over naar de tweede ronde, de twee laatste spelers (3 en 4) spelen dezelfde dag in de herkansing en kunnen zo nog een poging doen om de tweede ronde te bereiken.
Het weekend krijgt al een aantal bekende spelers te zien, die in de groepen van vier voor Poule A zijn ingedeeld. Zo start zaterdagmorgen (om 11.00 uur) de eerste wedstrijd in de A-poule met Berry Dallinga, Volkan Cetin, Martijn Roefs en Gert-Jan van der Veen. De twee nummers laatst in die groep herkansen om 15.00 uur, de winnaars komen op 26 juni terug voor de tweede ronde.
Voor het eerste weekend zijn dit de poule-indelingen en het tijdschema.
Poule A
Zaterdag
Poule 01:
11.00: Berry Dallinga, Martijn Roefs, Volkan Cetin, Gert-Jan van der Veen, herkansing om 15.00 uur.
Poule 02:
13.00: Bert van Manen, Wilco Meusen, Jos Bongers, Piet Sledders, herkansing om 15.00 uur
Poule 03:
17.00: Erwin Kivits, Arno Klaassen, Jeffrey Jorissen, Marc Prins, herkansing om 21.00 uur
Poule 04:
19.00: Huub Wilkowski, Bradley Roeten, Riny Zwiers, Frits Broeders, herkansing om 21.00 uur.
Zondag 20 juni:
Poule 05:
11.00: Jean van Erp, Raymund Swertz, Johan Zwiers, Dave Christiani, herkansing om 15.00 uur
Poule 06:
13.00: Huub Adriaanse, Barry van Beers, Marcel Scheffer, Wilco van Wijk, herkansing om 15.00 uur
Maandag 21 juni:
Poule 07:
17.00: Raimond Burgman, John van Essen, Kay de Zwart, rens Hoeba, herkansing om 21.00 uur
Poule 08:
19.00: Jan Viskil, Frans Driessen, Reggy Brouwers, Eric Aerts, herkansing om 21.00 uur.
De eerste wedstrijden voor Poule B:
Vrijdag 18 juni
Poule 01:
17.00: Cor Trampe, Emanuel Coort, Hans de Bruin, Robin van Os, herkansing om 21.00 uur
Poule 02:
19.00: Martin de Laat, Michel Mons, Marco Vogels, Ben Thijssen, herkansing om 21.00 uur
Poule 03:
17.00: Martin Vermeer, Silly Smetsers, Nico van Heesch, Cees van Eindhoven, herkansing om 21.00 uur
Poule 04:
19.00: Antoon Hofman, Ad Kooijman, Robert Nieuwenhuizen, Jeff Tijneman.
Alle wedstrijden zijn live te volgen op het Youtube kanaal van SIS Billiards Experience.

Tekst: Frits Bakker

Foto Bradley Roeten

 

Driebanden KNBB S.I.S. 3 CC Survival
Volg ons online