Koningsdag is bijltjesdag voor Nederlanders

Twee overgebleven Nederlanders, Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn, uitgeschakeld in eerste ronde van hoofdtoernooi bij de World Cup in Antalya

 

27 april 2018

ANTALYA – De twee Nederlanders Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn zijn al in de eerste ronde van het hoofdtoernooi in Antalya uitgeschakeld. Jaspers verloor van de Turk Lütfi Cenet, De Bruijn van de Koreaan Jae-Ho Cho. Beide spelers waren in de slotfase van de partijen kansloos, Jaspers met 40-29 in 15 beurten, De Bruijn met 40-28 in 16. De World Cup in het Turkse vakantieoord, de eerste van dit jaar, gaat dan ook verder zonder Nederlanders.

De Bruijn liep tegen een formidabele serie van 21 aan van Cho, nadat hij in het eerste part een voortreffelijke indruk maakte en zelfs met 21-11 voor stond in negen beurten. Dat was het moment waarop de Koreaan zijn duivels ontbond en de partij met zijn geweldige serie deed kantelen. Het werd door die serie 32-21 voor Cho. De Bruijn maakte in de resterende zeven beurten nog één serietje van vier, maar kon zijn tegenstander niet meer bedreigen: 40-28 (2.500/1.750).

Dick Jaspers en Lütfi Cenet hebben al heel wat pittige gevechten geleverd in de laatste jaren. Ook dit keer was de Turk een taaie en zelfs onhoudbare tegenstander. Cenet had het initiatief vanaf de zevende beurt (17-16), sloeg de kloof met een serie van zeven en hield Jaspers in de slotbeurten op afstand. Cenet finishte met 2.666 gemiddeld, Jaspers met 1.933.

Voor Jaspers kan het verlies een forse duikeling op de ranglijst betekenen. De Nederlander stond voor deze World Cup op de derde plaats, maar verliest veel punten en komt waarschijnlijk rond de 7/8e plaats. Voor De Bruijn, die 47e staat, heeft de vroege uitschakeling nauwelijks gevolgen voor de ranglijst.

Frédéric Caudron met een slotserie van 18 en winst in 12 beurten, Nikos Polychronopoulos met een partij in 13 en Jae-Ho Cho met zijn serie van 21 waren de voorlopige uitblinkers op deze eerste dag van het hoofdtoernooi in Antalya.

Tekst: Frits Bakker

Foto Jaspers (Kozoom Studio)

 

 

 

 

Bruijn, Jean Paul de Driebanden Jaspers, Dick
Volg ons online