Koploper SIS loopt verder uit in Buffalo League

Hagenaars winnen zelf met maximale score, HCR Prinsen en DPC spelen gelijk tegen elkaar

21 januari 2018

HAARLO - De overwinningen van Nikos Polychronopoulos, Anno de Kleine, Frans van Kuyk konden nog zo mooi zijn... ze stonden op deze historische biljartzondag allemaal in de schaduw van het record dat Dick Jaspers in Duitsland speelde. De wereldpartij van de Nederlander in de Duitse competitie (40 in 4 beurten, 10.00 gemiddeld) ging op deze zondagmiddag als een lopend vuurtje rond in de zalen waar voor de Nederlandse eredivisie werd gebiljart. Het beste nieuws voor het team van HCR Prinsen uit Haarlo is dat het fenomeen Jaspers in de rest van de competitie vrijwel in alle wedstrijden meespeelt voor het team van Dinand Prinsen.

 

 

De Haagse koploper SIS Schoonmaak liep op de dertiende speeldag een punt uit bij twee achtervolgers. HCR Prinsen en DPC speelden met 4-4 gelijk in Haarlo. Anno de Kleine was de 'player of the day' met een overwinning op Birol Uymaz: 40-24 in 14 beurten (serie van negen). Raymund Swertz heeft zijn vorm meegenomen van de Masters en was een klasse te sterk voor Richard Bitalis: 40-16 in 24. Voor DPC scoorden Nikos Polycyronopoulos tegen Eddy Leppens (40-27 in 16) en Jérôme Barbeillon tegen Jelle Pijl (40-29 in 30).

Het Prinsen-team miste Dick Jaspers, maar de kopman zal in het restant van de competitie vaak beschikbaar zijn. Dinand Prinsen: ,,We weten natuurlijk nog niet of we de play-offs halen en wanneer die zijn. Maar ik ga wel proberen op het eind en in de titelrace met Jaspers en Leppens te spelen.''

De koppositie is na deze zondag vaster in handen van SIS Schoonmaak. De Hagenaars kwamen amper in gevaar in de uitwedstrijd tegen A1 Biljarts, die met de maximale score werd gewonnen. Glenn Hofman versloeg Christian Rudolph met 40-20 in 18 en was de beste man van de wedstrijd. Jean van Erp en Jeffrey Jorissen gingen uit in 37 beurten, Raimond Burgman tegen Kay de Zwart in 27: 40-30.

Drie van de zes wedstrijden op deze speeldag eindigden in een gelijke score. L&B Ledermode en STZ Zundert bleven in de Brabantse derby in balans. De Belgische clash op één werd gewonnen door Roaland Forthomme, die Eddy Merckx met 40-36 de baas was in 21 beurten. Barry van Beers was ook voortreffelijk op dreef en versloeg Dave Christiani met 40-32 in 22. Gerwin Valentijn en John Tijssens, in 32 en 35 beurten, brachten de 4-4 op het scorebord.

Dallinga.com hield één matchpunt over aan de thuiswedstrijd tegen De Veemarkt. Dieter Grossjung was belangrijk voor de bezoekers door een minimale overwinning op Steven van Acker: 40-39 in 30. Jean Paul de Bruijn, gelegenheidskopman, won in de eindrush van Huub Wilkowski (40-36 in 34). Dirk Weeremans trok de winst in de laatste beurten naar zich toe met een beslissende serie van zeven. Jean Paul de Kraker speelde een bizarre partij. De Zeeuwse invaller begon met zeven nullen tegen Adri Demming, stond met 10-0 achter, maar won de partij nog met 40-37 in 49 beurten.

Bousema Lochem haalde een belangrijke overwinning in de uitwedstrijd tegen 't Hartje/Van Wanrooy: 6-2. Stefan Galla was de beste man met winst op Hakan Incekara (40-22 in 18). Murat Naci Coklu versloeg Peter De Backer met 40-32 in 27. Davy van Havere won de Belgische botsing tegen Wesley de Jaeger: 40-30 in 25. Team Eekhoorn was veel te sterk voor MCR met Frans van Kuyk als sterke kopman tegen Emilio Sciacca: 40-15 in 19.

De stand aan kop:

1 SIS Schoonmaak 13-23

2 HCR Prinsen 13-20

3 A1 Biljarts 13-15

4 DPC 13-15

Buffalo League Driebanden
Volg ons online