Koppeltoernooi met een twist

Een verslag van Janine Verkerk Heikoop

03 juli 2017

In Capelle vond dit weekend een bijzonder koppeltoernooi driebanden plaats. Laagdrempelig en gezellig, en met allerlei bijzondere spelletjes/biljartvarianten, plus een leuke training voor de jeugd.

Initiatiefneemster/organisator Janine Verkerk Heikoop kijkt terug op een geslaagde dag.

 

 

Janine: “Ik heb genoten van deze dag, die toch wel een lange voorbereiding had. Het was de moeite waard, 18 teams en 7 jeugdspelertjes. Bijna alle deelnemers van vorig jaar waren weer aanwezig. De opmerking van vorig jaar “kan ik voor volgend jaar alvast opgeven?” neem ik dan ook nu serieus. Dat betekent dat het toernooi voor volgend jaar al bijna vol zit. Er kwam ook nog publiek om te kijken. Ik ben heel blij dat ik van René van Lier alle ruimte krijg om zo’n mooi toernooi te organiseren."

 

 

"Er wordt op grote tafels, kleine tafels, pooltafels en snookertafels diverse spelletjes gespeeld. O.a. huisjes biljart, vlotbruggen, vanuit dezelfde positie 3 banders maken, English Billiards, 3 banders maken op een pooltafel. Bij de jeugd nog wat andere spelletjes erbij. Joke Breur en Karola Mulder hebben het toernooi gewonnen. En bij de jeugd Justine.”

 

 

“En het eten met zijn allen na afloop is super leuk. Zeker als je weet dat de deelnemers uit het hele land vandaan komen, en zelfs (voor het tweede jaar) een koppel uit België. Toch leuk om je Facebookbiljartvrienden een keer in het echt mee te maken.”

“Ik wil toch nog even Kees van der Stel bedanken voor zijn hulp, zonder hem had ik het niet gered. De avond ervoor alle markeringen op de tafels zetten. En op de dag zelf alle uitslagen verwerken in de computer. Super, dank je Kees.”

 

 

“Frans Van Schaik, jij heel hartelijk bedankt voor het geweldig begeleiden van de jeugd. Iedereen heeft van je inzet genoten. Heel veel leuke commentaren gehoord.”

 

 

“Het thuisfront bedankt voor jullie hulp, en geduld. En ja, wat zal ik nog meer zeggen. Gewoon super geslaagd van mijn kant. Mooie opbrengst van de loterij om onze reiskosten een beetje te kunnen bekostigen. Veel, heel veel reacties op onze Facebook pagina. Kortom: een prachtige dag – die we volgend jaar weer dunnetjes gaan overdoen!”

 

 

Wat vonden anderen ervan?

 

René van Lier: “Namens mezelf en Patricia wil ik graag alle deelnemers bedanken die gisteren hebben meegedaan aan het toernooi. Met name Janine voor de organisatie en haar tomeloze inzet voor dit evenement en sowieso voor het biljarten in het algemeen. Ook kinderdagverblijf Frans van Schaik moet ik bedanken. Top gedaan Frans. Het was een drukke maar super gezellige dag. Volgend jaar weer!!”

 

Ben Bik:  “Mede door z'n mooie locatie, en alle mensen in de bediening. Was deze dag geslaagd. Iedereen bedankt. En mijn inschrijving voor 2018 is feit, mijn vrouw gaat ook mee.”

 

Frans Van Schaik: “Super biljartpromotie dag in Capelle voor de dames en de jeugd. Biljartcentrum Capelle en Janine Verkerk  gefeliciteerd met jullie geslaagde initiatief. Kanjers zijn het daar in Capelle aan de IJssel.”

 

Ferry van der Veen: "Vol verbazing deze dag meegemaakt. Het heeft een leuke speelse opzet, het is geweldig, uniek, bijzonder, leuk, gezellig enz. En ook de grote belangstelling, van 12 naar 18 teams. En natuurlijk het sociale aspect na afloop. Het diner met ALLE deelnemers.”

 

Einduitslag koppeltoernooi:

 

Tekst: Janine Verkerk Heikoop

Bewerking: Rolf Slotboom

Foto's: ©Ladies First

Gezelligheid Initiatieven Recreatief
Volg ons online