Krachtproef voor koplopers in eredivisie

SIS Schoonmaak reist naar Haarlo voor de uitwedstrijd tegen HCR Prinsen: de wedstrijd die twee jaar geleden om het kampioenschap ging van de Buffalo league

22 september 2019

HAARLO - De wedstrijd die twee jaar geleden nog om het kampioenschap ging, staat vandaag (zondag) op de derde dag van de Buffalo league in de steigers. HCR Prinsen speelt in eige huis, nog zonder Dick Jaspers, tegen SIS Schoonmaak, dat zijn kopman Eddy Merckx moet missen. Zonder de kopmannen (Jaspers is zaterdag uitgeschakeld in de Survival Masters in Seoul, Merckx staat vandaag in de halve finales) is er sprake van een interessante affiche. Eddy Leppens en Jean van Erp spelen nu op centercourt, Jef Philipoom staat voor het thuisteam, dat zo moeizaam is begonnen tegenover Raimond Burgman.

De belangrijkste vraag is: kan HCR Prinsen in zijn derde optreden de eerste overwinning binnenhalen? Dinand Prinsen heeft terecht aangekondigd dat zijn team tot de kanshebbers behoort, maar dat is in de eerste twee weken zeker niet waargemaakt. SIS Schoonmaak heeft wel een vlekkeloze start gemaakt met twee overwinningen en de meeste partijpunten van alle teams. De wedstrijden op 'drie en vier' zijn ook niet de minsen: Jeffrey Jorissen is voor Den Haag lichtjes favoriet tegen Jelle Pijl, voor Martien van der Poel geldt hetzelfde tegen Raymund Swertz.

De twee andere koplopers, 't Hartje van Oosterhout en Bousema Lochem, liggen op de uitkijk om de maximale score vast te houden. Bousema maakt zich op voor de verre uitwedstrijd naar Zeeland om daar de debutant 's Lands Welvaren te treffen. Voorspelde winst voor Bousema, is de verwachting, maar onderschatting is gevaarlijk. In drie partijen staan zes buitenlanders aan het biljart in Kwadendamme: vijf Belgen en één Duitser. Marcel Hopmans en Frans van Schaik spelen 'op vier' als enige twee Nederlanders.

't Hartje van Oosterhout, de derde van de koploper, met Glenn Hofman op één en Davy van Havere, die uitblonk in de Belgische competitie deze week, reist naar Dekker Keukens, met onder andere Gerwin Valentijn en John Tijssens van de kampioen van vorig jaar. De Deen Jacob Haack Sörensen is de kopman van het Dekker-team. Team Eekhoorn krijgt voor eigen publiek het team van Dallinga op bezoek. De Zeeuwen zijn op volle sterkte met Frédéric Caudron en Jean Paul de Bruijn.

Alle wedstrijden van vandaag, zondag, om 13.00 uur:

HCR Prinsen-SIS Schoonmaak
Eddy Leppens-Jean van Erp
Jef Philipoom-Raimond Burgman
Jelle Pijl-Jeffrey Jorissen
Raymund Swertz-Martien van der Spoel

Team Eekhoorn-Dallinga.com
Frans van Kuyk-Frédéric Caudron
Peter Ceulemans-Jean Paul de Bruijn
Kurt Ceulemans-Steven van Acker
Jerry Hermans-Berry Dallinga

Dekker Keukens-'t Hartje van Oosterhout
Jacob Haack Sörensen-Glenn Hofman
Ad Koorevaar-Davy van Havere
Gerwin Valentijn-Harrie van de Ven
John Tijssens-Frank Martens

's Lands Welvaren-Bousema Lochem
Dirk Weeremans-Johan Loncelle
Ronny Brants-Stefan Galla
Francis Forton-Wesley de Jaeger
Marcel Hopmans-Frans van Schaik

't Ivoor-STZ Zundert
Dave Christiani-Jérôme Barbeillon
Cédric Melnytschenko-Barry van Beers
Huub Wilkowski-Rik van Beers
Marc Roofthooft-Sam van Etten

A1 Biljarts-DKM Tools
Christian Rudolph-Roland Uijtdewillegen
Ronny Lindemann-Jack Wijnen
Rudy de Laet-Eddy Willems
Kay de Zwart-Joey de Kok

Tekst: Frits Bakker

Foto: Glenn Hofman

 

Buffalo League Driebanden Hofman, Glenn
Volg ons online