Kraker in de eredivisie: nummers 1 en 2 spelen voor koppositie

De interessantste wedstrijd voor dit weekend in de DKM Tools league, de eredivisie driebanden, is de wedstrijd tussen Dekker/AP Sprundel en SIS Schoonmaak, de twee teams die na drie wedstrijden de maximale matchpunten hebben. Het volledige programma van de eredivisie en de opstellingen.

08 oktober 2022

SPRUNDEL - Gaat de Nederlandse eredivisie driebanden een spannende eerste helft tegemoet, of kan SIS Schoonmaak de druk van de belangrijkste concurrent morgen (zondag) weerstaan? Dekker Keukens treedt voor eigen publiek aan tegen de kampioen SIS Schoonmaak en doet dat met het team dat ook al drie wedstrijden goed is voor de maximale score: zes matchpunten uit drie wedstrijden. De uitdager van de kampioen zet zijn succesvolle collectief in met Dave Christiani, Barry van Beers, Gerwin Valentijn en Henk Blauwblomme om het de gevreesde tegenstander met Eddy Merckx, Raimond Burgman, Martien van der Spoel en Raymund Swertz en dus zonder Dick Jaspers en Jean van Erp op zijn minst lastig te maken.

 

 

De nummers drie en vier van de ranglijst, Bousema Lochem en Dallinga, met twee punten achterstand, staan voor niet te onderschatten uitwedstrijden in de vierde ronde. Bousema reist na het 5-3 verlies tegen Dekker nu naar Oosterhout voor de wedstrijd tegen Woonwonder met een geïmproviseerd team. Ronny Hazewinkel mist Martin Horn, Murat Naci Coklu en Johan Loncelle voor de topposities en speelt met Gökhan Salman, Stefan en Markus Galla en Frans van Schaik. De teamcaptain: ,,Het heeft me heel wat kopzorgen gekost, want ook mijn reservespelers hadden allemaal verplichtingen.'' Woonwonder komt in actie met Ismail Yasin, Harrie van de Ven, Frank Martens en Frits Broeders.

Zeker ook een interessante ontmoeting wordt in Den Hoek in Zundert gespeeld, waar twee voormalige teamgenoten, Roland Forthomme en Jean Paul de Bruijn, op centercourt tegen elkaar aantreden. Francis Forton treft een landgenoot, Peter De Backer, twee Belgen die samen al heel wat oorlogen hebben uitgevochten op het biljart. Sam van Etten is tegenstander van Steven van Acker, Rik van Beers speelt tegen Berry Dallinga.

J&F Auto's en Team Eekhoorn zijn voorlopige middenmoters, ook al is het nog vroeg om daarvan te spreken. De Hagenaars doen het voor eigen publiek zonder Therese Klompenhouwer, die een dubbel weekend in Duitsland speelt. De partijen garanderen een interessante middag in het Haagse bolwerk. Wat te denken van Jeffrey Jorissen en Peter Ceulemans, twee spelers die een belangrijk, zeker ook internationaal jaar tegemoet gaan. Frans van Kuyk, die deze week schitterde in België met een serie van 21 en een partij van 40 in 13 beurten, treft Glenn Hofman, Joey de Kok kruist de degens met Kurt Ceulemans en Herman van Daalen is tegenstander van Jerry Hermans.

Cues&Darts heeft vooralsnog niet de start gemaakt die van het ambitieuze team was verwacht, maar reist met het volste vertrouwen naar de uitwedstrijd tegen A1 Biljarts. De kopman van het Tilburgse team is Jef Philipoom, die voor vijf wedstrijden inzetbaar is en de Spaanse PBA speler Javier Palazón moet bestrijden. Pierre Soumagne speelt op twee voor het Cues team tegen Jelle Pijl, Huub Wilkowski is tegenstander van Kay de Zwart.

Post Luchtkanalen, de debutant die nog zonder matchpunten is en het enige team net onder de 1 gemiddeld, krijgt de kans om van die hatelijke nul af te komen in het duel met een andere nieuweling: Burgmans Biljarts, dat een mooie 'drie-uit-drie' heeft na de start en voor deze uitwedstrijd ook nog eens een andere PBA-crack, Eddy Leppens, naar voren schuift als kopman. De Belg treft een landgenoot, Leslie van Neyen bij zijn Nederlandse debuut voor dit jaar.

De wedstrijden en de team-samenstellingen:

Dekker/AP Sprundel-SIS Schoonmaak
Dave Christiani-Eddy Merckx
Barry van Beers-Raimond Burgman
Gerwin Valentijn-Martien van der Spoel
Henk Blauwblomme-Raymund Swertz

Woonwonder-Bousema/JBS Cues
Ismail Yasin-Gökman Salman
Harrie van de Ven-Stefan Galla
Frank Martens-Frans van Schaik
Frits Broeders-Markus Galla

A1 Biljarts/DPC-Cues&Darts/Xtreme
Javier Palazón-Jef Philipoom
Jelle Pijl-Pierre Soumagne
Kay de Zwart-Huub Wilkowski
Addy Wienk-Volkan Cetin

J&F Auto's-Team Eekhoorn
Jeffrey Jorissen-Peter Ceulemans
Glenn Hofman-Frans van Kuyk
Joey de Kok-Kurt Ceulemans
Herman van Daalen-Jerry Hermans

STZ Zundert-Dallinga.com
Roland Forthomme-Jean Paul de Bruijn
Francis Forton-Peter De Backer
Sam van Etten-Steven van Acker
Rik van Beers-Berry Dallinga

Post Luchtkanalen-Burgmans Biljarts
Leslie van Neyen-Eddy Leppens
Marc Celen-Anno de Kleine
Erwin Hens-Marco Janssen
Wilco van Wijk-Johan Roijers

Tekst: Frits Bakker

Foto Barry van Beers (Ton Smilde)

 

 

Kozoom League Driebanden
Volg ons online