Kraker van de lage landen in Seoul: Jaspers-Merckx

Dick Jaspers en Eddy Merckx, twee toppers van de wereldranglijst driebanden, treffen elkaar deze zaterdagmiddag in de World Cup van Seoul voor een partij in de kwartfinales van het toernooi. De wedstrijd begint om 14.00 uur West Europese tijd en is te volgen op het Five&Six Youtube kanaal. Andere finalisten zijn onder meer Dani Sánchez en Torbjörn Blomdahl, die ook tegen elkaar spelen om 14.00 uur.

27 augustus 2022

SEOUL - Op de World Cup driebanden in het Koreaanse Seoul wordt op deze zaterdagmiddag (12.00 West Europese tijd) de kraker gespeeld tussen Dick Jaspers en Eddy Merckx. De twee wereldtoppers uit de lage landen staan tegenover elkaar in de ronde met de beste 8 spelers voor een plaats in de halve finales die zondag worden gespeeld in het Koreaanse biljartbolwerk. Ook twee andere sterren ontmoeten elkaar in de kwartfinales: Dani Sánchez tegen Torbjörn Blomdahl.

Dick Jaspers overleefde in de vorige ronde op zaterdagmorgen ternauwernood een wedstrijd tegen Jérémy Bury uit Frankrijk, waarin de Nederlander heel de partij tegen een achterstand aankeek, maar op het eind toch weer kon excelleren met een serie van 11. Dat bracht Jaspers op 49-43, omdat hij zijn laatste punt miste en daarna vier keer moest stoten voor de matchbal. Die kwam er uiteindelijk tot grote vreugde van de Nederlandse wereldkampioen bij 50-48 in 29 beurten.

Eddy Merckx stond voor het eerst in zijn carrière tegenover de Vietnamees Phuong Vinh Bao, de afgestudeerde meester, die zo veel furore heeft gemaakt in zijn eerste World Cup buiten Vietnam. De Belg was gewaarschuwd voor de onvermoede krachten van zijn tegenstander en hield de wedstrijd voortreffelijk onder controle. Het werd uiteindelijk 50-34 voor Merckx in 30 beurten. De Belgische nummer 6 van de wereldranglijst, die in zijn vorige ronde onder meer tegen de Turken Sayginer en Cenet speelde, is de winnaar van de laatste World Cup dit jaar in Ho Chi Minh.

Dick Jaspers en Eddy Merckx worden in de kwartfinales in Seoul vergezeld door de keur van het mondiale driebanden: Dani Sánchez, Torbjörn Blomdahl, Jun Tae Kim, Semih Sayginer en twee outsiders: de Fransman Gwendal Maréchal en de Koreaan Myeong Jong Cha. Maréchal schakelde zaterdagmorgen vroeg een van de grote favorieten, Marco Zanetti, uit met 50-44 in 28.

De wedstrijden voor de kwartfinales (West Europese tijd):

9.30:

Gwendal Maréchal-Jun Tae Kim

Semih Sayginer Myeong Jong Cha

12.00:

Dick Jaspers-Eddy Merckx

Torbjörn Blomdahl-Dani Sánchez.

Tekst: Frits Bakker

Foto Dick Jaspers (Five&Six)

 

 

Driebanden Jaspers, Dick World Cup
Volg ons online