L&B verslaat SIS met 6-2, Bousema en Zundert gelijk

Na de eerste twee wedstrijden in de play-offs van de eredivisie hebben Bousema Lochem en L&B Ledermode de beste kansen om de finale te halen. L&B Hoeven versloeg SIS Schoonmaak met 6-2 en een voorsprong in caramboles, Bousema Lochem en Zundert speelden gelijk met 4-4. Bousema heeft een gunstige marge in caramboles.

17 mei 2019

DEN HAAG - Het kampioensteam van SIS Schoonmaak uit Den Haag staat er na één wedstrijd in de play-offs van de eredivisie niet best voor om de titel te prolongeren. De Hagenaars verloren de uitwedstrijd tegen L&B Ledermode met 6-2 en hebben een achterstand van 22 caramboles op de tegenstander uit Hoeven. Voor de return in Den Haag is een kunststukje nodig om nog kansen op het kampioenschap te behouden. De andere wedstrijd in de play-offs tussen Bousema Lochem en STZ Zundert eindigde in een gelijkspel: 4-4. De acht wedstrijden eindigden in vijf Belgische overwinningen en drie Nederlandse overwinningen. 

Het Haagse SIS kon na drie verliespartijen op rij alleen nog tegenscoren met Jeffrey Jorissen, die won van John Tijssens met 40-32 in 29. Dat hield de deur naar een ontsnapping nog op een kier, maar in het Haagse bolwerk van Jorissen moet een klein wonder gebeuren. In de eerste wedstrijd was L&B een klasse beter met overwinningen van Peter De Backer op Raimond Burgman (40-28 in 20) en Eddy Merckx op Glenn Hofman (40-23 in 23). Jean van Erp kwam nog dichtbij in een eindsprint tegen Dave Christiani, maar struikelde net voor de finish met 40-39 in 40 beurten.

Bousema Lochem en STZ Zundert bleven zowel voor als na de pauze in evenwicht. Wesley de Jaeger won namens Bousema voor de pauze van Rik van Beers met 40-31 in 29, maar Roland Uijtdewillegen zorgde voor een gelijke score tegen Frans van Schaik door een overwinning met 40-37 in 43 beurten. Ook na de pauze was er geen winnaar, omdat Peter Ceulemans met één carambole verschil Stefan Galla bedwong (40-39 in 24) en Johan Loncells de score gelijktrok tegen Barry van Beers: 40-12 in 21.De returns in beide wedstrijden moeten dit weekend de finalisten aanwijzen.

L&B Ledermode moet zaterdagmiddag in Den Haag om 13.00 uur zijn voorsprong verdedigen. Bousema en Zundert gaan zondagavond in Den Hoek in Zundert op herhaling. Bij de 4-4 heeft Bousema een voorsprong van 33 caramboles.

Tekst: Frits Bakker

Foto Dave Christiani (Ton Smilde)

 

Buffalo League Driebanden
Volg ons online