Ludo Kools is winnen niet verleerd in eredivisie

Vier teams strijden in de eredivisie driebanden om drie plaatsen in de play-offs. Alleen SIS Schoonmaak is zo goed als zeker van een ticket in de kampioenscompetitie. En Ludo Kools, de afgetreden Master, kan nog altijd winnen in de eredivisie.

10 april 2022

De nummer één van de eredivisie driebanden, de DKM Tools League, is al weken bekend, maar welke teams spelen met SIS Schoonmaak na de reguliere competitie in de play-offs voor het kampioenschap van Nederland? Drie teams strijden in de laatste vijf en zes speelweken om twee plaatsen voor de nacompetitie, alle drie ver achter de onbedreigde koploper. Bousema Lochem, Cues&Darts en Team Eekhoorn staan op 22, 21 en 20 matchpunten, waarbij Bousema en Eekhoorn nog een wedstrijd moeten inhalen. Twee van die drie speelden vandaag, zondag, in de 18e speelweek tegen elkaar: ze deelden de matchpunten: 4-4.

De beste en de slechtste partij werden in die wedstrijd tussen Bousema Lochem en Team Eekhoorn op één matchtafel tegelijk gespeeld. Anno de Kleine won van Kurt Ceulemans met 40-9 in 19 beurten. De Kleine was de beste winnaar van deze speeldag, Ceulemans de slechtste verliezer.

De twee kopmannen van het Eekhoorn team redden het belangrijke matchpunt: Frans van Kuyk won van Johan Loncelle met 40-33 in 28, Peter Ceulemans maakte de misstap van 'Oom Kurt' goed door een overwinning op Gökhan Salman: 40-37 in 33. Frans van Schaik, de andere winnaar voor Bousema, won de partij tegen Jerry Hermans met 40-30 in 34.

Bousema maakte op zaterdag wel een geslaagde inhaalrace tegen 't Hartje van Oosterhout, die met 5-3 werd gewonnen en waarin Johan Loncelle gelijk speelde tegen Glenn Hofman met 40-40 in 37. Anno de Kleine won ook in die partij voor zijn team, met 40-38 tegen Harrie van de Ven in 33 beurten.

SIS Schoonmaak verloor één van de vier partijen in de uitwedstrijd tegen A1 DPC: Martien van der Spoel, die ook geen gelukkige Grand Prix speelde vorige week, verloor van Kay de Zwart met 40-36 in 35. De beste winnaars waren Eddy Merckx tegen Dave Christiani (40-27 in 23) en Raimond Burgman tegen Jelle Pijl (40-33 in 28). De derde winnaar voor SIS was Raymund Swertz, die Addy Wienk versloeg met 40-29 in 36.

In de onderste regionen werden wat onverwachte tikken uitgedeeld. Aartsbouw Sprundel verrichtte een kunststukje in de wedstrijd tegen J&F Auto's. De nummer laatst won met 7-1 en ging in de stand over DKM Tools, dat zelf met 8-0 verloor van 't Hartje van Oosterhout.

J&F Auto's was opzichtig van slag, de tegenstander Aartsbouw profiteerde handig en haalde onverwacht uit. Het opvallendst waren de winst van Dirk Weeremans tegen Jeffrey Jorissen (40-34 in 26), van Christian Rudolph tegen Therese Klompenhouwer (40-18 in 31) en de gelijke score van Ronny Brants tegen Barry van Beers. Ludo Kools droeg ook bij in de teamwinst. De uitgetreden kampioen en Master versloeg Herman van Daalen met 40-35 in 37.

 

 

Cues&Darts haalde een zwaarbevochten 5-3 winst over de streep in de uitwedstrijd tegen STZ Zundert. Dat gebeurde dankzij winstpartijen van Wesley de Jaeger (28 beurten tegen Rik van Beers) en Huub Wilkowski (45 beurten tegen Sam van Etten) en een remise van Ruben Legazpi tegen Roland Forthomme in 31 beurten. Francis Forton won voor Zundert van Pierre Soumagne met 40-35 in 24.

Dallinga, met de Grand Prix winnaar Jean Paul de Bruijn en Raymond Ceulemans in de gelederen, verwende het Sluiskilse thuispubliek met een maximale overwinning op Dekker Keukens: 8-0. Steven van Acker was de meest riante winnaar tegen Henk Blauwblomme (40-13 in 20), De Bruijn won van Ad Koorevaar met 40-32 in 27, Ceulemans met 40-18 van Roovers in 42 beurten. Peter De Backer maakte het Dallinga succes compleet met winst tegen Gerwin Valentijn, 40-25 in 23.

De overwinning die 't Hartje iets dichter bij de middenmoot brengt, de 8-0 op de camping tegen DKM Tools, kwam geen moment in gevaar. Alleen Joey de Kok, die zo'n sterke Grand Prix speelde, had winstkansen tegen Harrie van de Ven, maar kwam net tekort met 40-38 in 41 beurten. De beste winnaar was Glenn Hofman tegen Roland Uijtdewillegen met 40-28 in 20.

 

Tekst: Frits Bakker
Foto Ludo Kools (Ton Smilde)

Driebanden KNBB
Volg ons online