Met 32 naar de finaleronden in Grand Prix van Rosmalen

Met onder andere de partij tussen Dick Jaspers en Therese Klompenhouwer, twee boegbeelden op het wereldpodium driebanden, gaat donderdag (28 oktober) het hoofdtoernooi van start van de Grand Prix in Rosmalen. De wedstrijden worden live uitgezonden door Kozoom.

27 oktober 2021

ROSMALEN - De biljartarena van De Hazelaar in Rosmalen gaat de drie slotdagen van de tweede Grand Prix van dit seizoen tegemoet. Het finaleveld van 32 spelers werd dinsdagavond gecompleteerd met de laatste acht spelers uit de voorronden, van wie Henk Overmars en Jack van Peer de beste finishers waren met respectievelijk 1.136 en 1.016 gemiddeld. De vier laatste poulewinnaars waren Robert Koster uit Lisse, Jack van Peer uit Berkel Enschot, Henk Overmars uit Andijk en Menno de Vries uit Budel. De opvallendste partij alvast in het hoofdtoernooi: Dick Jaspers (teruggekeerd van zijn demonstratietour in Mexico) tegen Therese Klompenhouwer, de nummer één van de wereldranglijst bij de mannen tegen de wereldkampioene bij de dames.

De koppeling met de zestien geplaatste spelers is gemaakt: met acht poules van vier spelers gaan donderdag de achtste finales in. Sam van Etten, de hoogste in moyenne met 1.333 na de laatste voorselectie, speelt in een viermanspoule met Raimond Burgman, Volkan Cetin en Jack Wijnen. Zeker ook een interessante poule is die met Jeffrey Jorissen, Jean Paul de Bruijn, Sander Jonen en Menno de Vries.

Roland Uijtdewillegen en Joey de Kok, twee teamgenoten bij DKM, treffen elkaar al gelijk in de eerste ronde op donderdag om 11.00 uur. Met Jean van Erp, Jack van Peer en Huub Wilkowski ontmoeten ook drie spelers elkaar die in de laatste Masters speelden.

Robert Koster werd in de laatste kwalificatie poulewinnaar met 4 punten en 0.705 voor Sander Jonen met 2 punten en 0.900. Jack van Peer en Peter Berndsen finishten met de maximale matchpunten in Poule D, Van Peer met 1.016 en een hoogste serie van 10, Berndsen met 0.697. Henk Overmars en Tom Beemsterboer werden één en twee in een poule waarin de vier spelers met twee matchpunten eindigden. Overmars met 1.136 en Beemsterboer met 0.859 haalden het op moyenne tegen Paul Bruijstens (0.703) en Marcel van Berkel met 0.666. Menno de Vries en Albert Kooistra bleven met 0.789 en 0.750 ongeslagen in Poule F.

De poule-indelingen voor de eerste dag van het hoofdtoernooi zijn:
Poule A: Dick Jaspers, Peter Vlaar, Therese Klompenhouwer, Jan Viskil
Poule B: Raimond Bugman, Volkan Cetin, Jack Wijnen, Sam van Etten
Poule C: Jeffrey Jorissen, Jean Paul de Bruijn, Menno de Vries, Sander Jonen
Poule D: Dave Christiani, Frans van Schaik, Henk Overmars, Peter Berndsen
Poule E: Jean van Erp, Jack van Peer, Huub Wilkowski, Tom Beemsterboer
Poule F: Raymond Swertz, Harrie van de Ven, Robert Koster, Albert Kooistra
Poule G: Kay de Zwart, Barry van Beers, Peter Heerkens, Bert van Manen
Poule H: Roland Uijtdewillegen, Martien van der Spoel, Joey de Kok, Wilco van Wijk.

Donderdag (28 oktober) spelen vanaf 11.00 uur Poule A en Poule H, vanaf 13.00 uur Poule B en Poule G.
Vrijdag (29 oktober) spelen vanaf 11.00 uur Poule C en Poule F, vanaf 13.00 uur Poule D en Poule E.

Tekst Frits Bakker

Foto Sam van Etten (Paul Brekelmans)

 

 

Burgman, Raimond Christiani, Dave Driebanden
Volg ons online