Nationale driebandentop in tweede Grand Prix

De Hazelaar in Rosmalen de locatie voor de tweede ontmoeting in de Grand Prix cyclus: vandaag, donderdag, start van hoofdtoernooi

10 mei 2018

ROSMALEN - In de biljartarena van De Hazelaar in Rosmalen wordt vandaag de kick-off gegeven voor de tweede Grand Prix driebanden van dit jaar. Glenn Hofman komt er aan de start als de winnaar van de eerste Grand Prix in Vlaardingen in een veld met de hele nationale driebandentop. Dick Jaspers is altijd favoriet voor winst, maar ook Jean Paul de Bruijn, Raimond Burgman, Glenn Hofman en Jean van Erp zijn geduchte concurrenten en Dave Christiani, Barry van Beers, Martien van der Spoel, Harrie van de Ven, Jeffrey Jorissen en Frans van Schaik mogen tot de outsiders worden gerekend.

Glenn Hofman won de eerste Grand Prix voor Raimond Burgman, Dick Jaspers en Jean van Erp. Het 32-koppige veld start vandaag in De Hazelaar de motoren voor de eerste schifting na een reeks van voorronden, die vorige week al zijn begonnen. Twee geplaatste spelers in de acht poules van vier zijn gekoppeld aan twee spelers die uit de voorronden zijn gekomen. Een paar opvallende spelers uit de voorselectie: Richard de Bruin, de opvallend sterke Wim van den Berg, Sam van Etten en Raymon Groot, die bezig is aan zijn afscheidstoernee, omdat hij na deze zomer emigreert naar Amerika.

Vandaag, donderdag, wordt vanaf 11.00 uur gespeeld in de Poules A, B, G en H. De andere vier poules worden vrijdag gespeeld.

De poule-indeling:

Poule A:
Dick Jaspers
Sander Jonen
Wil Janssen
Charles Mekes

Poule B:
Glenn Hofman
Bert van Manen
Harrie van de Ven
Wim van Cromvoirt

Poule C:
Jean Paul de Bruijn
Kay de Zwart
Albert Kooistra
Menno de Vries

Poule D:
Raimond Burgman
Therese Klompenhouwer
Richard de Bruin
Peter Heerkens

Poule E:
Dave Christiani
Roland Uijtdewillegen
Paul Bruijstens
Tom Beemsterboer

Poule F:
Jean van Erp
Huub Wilkowski
Sam van Etten
Raymon Groot

Poule G:
Barry van Beers
Jeffrey Jorissen
Volkan Cetin
Wim van den Berg

Poule H:
Frans van Schaik
Martien van der Spoel
Raymund Swertz
Jack van Peer

Tekst: Frits Bakker

Foto Glenn Hofman (Ton Smilde)

Driebanden Grand Prix Hofman, Glenn
Volg ons online