Nederland bij de zestien teams op WK landen

Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn vertegenwoordigen Nederland op wereldkampioenschap voor landenteams

16 januari 2018

VIERSEN - Het wereldkampioenschap driebanden voor landenteams wordt dit jaar met zestien teams in plaats van 24 gespeeld. Het toernooi, in de Festhalle in Viersen (Duitsland) staat op de kalender van 22 tot en met 25 februari. De topspelers die door het verminderde deelnemersveld ontbreken, zijn Torbjörn Blomdahl, Dani Sánchez en Marco Zanetti. Het WK wordt net als vorig jaar volgens het Scotch double systeem gespeeld. De Koreanen verdedigen de titel die ze behaalden met Sung-Won Choi en Jae-Guen Kim. Het Nederlands team met Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn is ingedeeld in de poule met Oostenrijk, Egypte en Ecuador.

De bekendste en succesvolste teams die wel tot het 32-koppige (zestien teams van twee) deelnemersveld behoren, zijn Zuid-Korea, België, Nederland, Turkije en Duitsland. De nieuwe teams in vergelijking met vorig jaar zijn Vietnam, Ecuador en Libanon.

De teams die niet zijn uitgenodigd, zijn Zweden (Blomdahl), Spanje (Sánchez), Italië (Marco Zanetti), Portugal (Rui Costa) en verder Tsjechië, Zwitserland, Luxemburg, Argentinië, Hongarije, Duitsland B en Nederland B.

De finale van vorig jaar ging tussen Zuid Korea en België. Nederland en Frankrijk waren de verliezende halve finalisten.

De poule-indeling voor dit jaar:

Poule A:
België
Frankrijk
Japan
Libanon

Poule B:
Nederland
Oostenrijk
Egypte
Ecuador

Poule C:
Zuid Korea
Denemarken
Griekenland
Vietnam

Poule D:
Turkije
Duitsland
Colombia
Peru

Driebanden WK
Volg ons online