Nederland dankzij superpartij van Jaspers gelijk met Spanje

Het Nederlands team met Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn heeft op het WK voor landenteams gelijkgespeeld tegen Spanje en is al vrijwel zeker geplaatst bij de laatste 8 van het toernooi. Jaspers versloeg de Europese kampioen Dani Sänchez met 40-25 in 13 beurten met een serie van 20 in de 9e beurt. Jean Paul de Bruijn verloor van de Spanjaard Legazpi met 40-24 in 26 beurten. Dick Jaspers staat over twee partijen met een gemiddelde van 3.200.

10 maart 2023

VIERSEN – Dick Jaspers heeft op het WK voor landenteams in Viersen een partij tegen Dani Sánchez met 40-25 gewonnen in 13 beurten. Dat brengt het Nederlands team in een voortreffelijke positie om de poule door te komen, hoewel Jean Paul de Bruijn zijn wedstrijd tegen de andere Spanjaard, Ruben Legazpi, verloor met 40-24 in 26 beurten. Nederland-Spanje werd dus 1-1 in score.

Nederland en Spanje hebben nu 3 matchpunten uit twee wedstrijden. Nederland speelt vanavond laat nog tegen Frankrijk, Spanje nog tegen Jordanië in deze poule. De beste twee teams gaan over naar de beste 8. Nederland is al vrijwel zeker van de plaatsing en heeft zeker aan een gelijke score tegen Frankrijk genoeg die volgende ronde te halen. Frankrijk speelde in zijn tweede partij gelijk tegen Jordanië en heeft 1 matchpunt uit twee partijen.

Dick Jaspers speelde een formidabele partij tegen Dani Sánchez, waarin hij in de 6e beurt een serie van 20 maakte en met 27-12 voor kwam. De Nederlander finishte in de 13e beurt op 40-14, waarna Sánchez de kloof nog terugbracht door een serie van 11 in de gelijkmakende beurt: 40-25 in 13.

Dick Jaspers staat na twee partijen op dit WK met het hoogste gemiddelde: 3.200.

Tekst: Frits Bakker

Foto’s Dick Jaspers, Dani Sánchez (Ton Smilde).

 

 

Bruijn, Jean Paul de Driebanden Internationaal
Volg ons online