Nederland met maximale 5 spelers naar knock outs op EK

Drie Nederlandse spelers hebben zich vanuit de voorronden geplaatst voor de knock-outs met 32 spelers op het Europees kampioenschap driebanden in Ankara. Barry van Beers, Glenn Hofman en Jeffrey Jorissen overleefden donderdag de kwalificaties met 48 spelers. Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn waren al automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi. Hierbij de loting van de Nederlanders.

18 april 2024

ANKARA – De Nederlandse equipe op het Europees kampioenschap driebanden staat vanaf vrijdag in Ankara met de maximale vijf spelers in de knock-out ronden. Twee spelers, Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn, waren op voorhand geplaatst voor het hoofdtoernooi. Daarbij voegden zich na de voorronden met 48 spelers de Oranjespelers Barry van Beers, Glenn Hofman en Jeffrey Jorissen.
Die drie spelers bleven ongeslagen in hun poulewedstrijden en behoorden tot de zestien groepswinnaars. Zestien geplaatste spelers uit de wereldtop komen vrijdag in het toernooi met de zestien spelers uit de voorronden. Het EK gaat verder met knock-out sessies op de eerste dag met 32 spelers.
Barry van Beers won zijn wedstrijden tegen Altuntaslar en Hajek in 28 en 20 beurten. Glenn Hofman versloeg Björnstad en Melnytschenko in 34 en 23 beurten. Jeffrey Jorissen plaatste zich door overwinningen tegen Makik en Olsson in 34 en 28 beurten.

Barry van Beers was donderdag de beste van drie Nederlanders met twee overwinningen en 1.666 gemiddeld. Glenn Hofman volgde met 1.403, Jeffrey Jorissen met 1.290.
De loting bracht voor de Nederlanders de volgende resultaten op:
Vrijdag
12.30: Jean Paul de Bruijn-Jeffrey Jorissen
17.30: Barry van Beers-Dion Nelin
17.30: Glenn Hofman-Peter Ceulemans
20.00: Dick Jaspers-Arnim Kahofer
Tekst: Frits Bakker

Foto Barry van Beers

 

Driebanden EK
Volg ons online