Nederland schittert met wereldrecord op WK Teams

Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn op WK landen door toppartij al geplaatst voor de finaleronden

23 februari 2018

VIERSEN - De successen van de Nederlandse schaatsers en shorttrackers gaan niet alleen de wereld rond. Op het wereldkampioenschap driebanden voor landenteams leverden twee Nederlandse biljarters deze middag ook een topprestatie.

Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn realiseerden in Viersen een nieuw wereldrecord beste partij. De twee Nederlanders versloegen Egypte met 40-21 in 11 beurten. Dat is een gemiddelde van 3.636. Het vorige record stond ook op naam van Nederland met Dick Jaspers en Jean van Erp, die de 40 caramboles vorig jaar in 15 beurten uitspeelden.

Jaspers en De Bruijn plaatsten zich door de overwinning na twee ronden al voor de eindronden van het WK. Ze spelen morgen in de laatste poulewedstrijd nog tegen Oostenrijk.

Het WK in deze vorm, volgens het Scotch Double systeem met vier spelers tegelijk aan de tafel, wordt nog maar sinds vorig jaar gespeeld in het driebanden. Jean Paul de Bruijn: ,,Ik verwacht dan ook dat dit wereldrecord nog wel verbeterd zal worden.''

Dick Jaspers: ,,Toch is het altijd mooie publiciteit: een wereldrecord spelen. Ik heb er al vijf gehaald in mijn carrière, deze is een mooie aanvulling op mijn palmares.''

Tekst: Frits Bakker/Kozoom.
Foto: de Nederlanders na de partij (Ton Koomen/Kozoom)

Bruijn, Jean Paul de Driebanden WK
Volg ons online