Nederland-Duitsland, klassieke derby in EK finale

De klassieker tussen Nederland en Duitsland is vanmiddag, woensdag, de finale van het Europees kampioenschap driebanden voor landenteams. Martin Horn en Ronny Lindemann voor Duitsland en Glenn Hofman met Barry van Beers voor TeamNL/Nederland 2 spelen om 16.00 uur Nederlandse tijd om de gouden medaille op het EK in Ankara. Martin Horn en Glenn Hofman zijn nog ongeslagen en onmiskenbaar de beste spelers in dit landentoernooi. De finale is te zien op Kozoom.

17 april 2024

ANKARA – De strijd om het goud op het Europees kampioenschap driebanden voor teams gaat deze middag tussen Duitsland en Nederland. De twee finalisten hebben met Martin Horn en Glenn Hofman als uitblinkers met voorsprong de beste spelers van dit toernooi en staan volkomen terecht in de finale.

Duitsland, met een weer ongenaakbare Horn, versloeg in de halve finale Spanje 2 met 4-0, Nederland verraste Zweden met een dubbele winst. Glenn Hofman zette zijn sublieme EK voort met een zege op Torbjörn Blomdahl (40-20 in 19 beurten). Barry van Beers was op zijn beurt ook veel sterker dan Michael Nilsson met 40-25 in 21 beurten. Daarmee bewees het zeer verrassende Nederland 2 nog maar eens dat het de eerste ploeg van Nederland met Jean Paul de Bruijn en Jeffrey Jorissen ruimschoots overtreft.

TeamNL staat in de finale vanmidddag (17.00 in Turkije, 16.00 in Nederland en Duitsland) tegenover een tot nu toe superieure Duitse ploeg. Martin Horn schittert in dat team met overwinningen en hoge moyennes. Ook tegen Robinson Morales, een andere ster van dit toernooi, was Horn fantastisch op dreef met 40-24 in 14 beurten. Ronny Lindemann, terug van weggeweest net als Horn na zijn voetbreuk, was de laatste winnaar van de halve finales in zijn partij tegen Adrian Legazpi (40-23 in 26).

Voor de finale zijn nog drie spelers ongeslagen. Martin Horn met een moyenne van 2.388, Glenn Hofman met 2.051, Ronny Lindemann met 1.584.

 



 

 

Relevante links
Alle info/teams/groepen/uitslagen: https://www.eurobillard.org/events/ec3cnt-407.html
Live te zien via Kozoom (€9.99 voor gehele event): https://tv.kozoom.com/nl/event/39641

 

Tekst: Frits Bakker
Foto's Glenn Hofman Barry van Beers TeamNL ©Turkse Biljart Federatie

 
 
Driebanden EK Hofman, Glenn
Volg ons online