Nederlanders domineren eerste dag EK dames in Antalya

Karina Jetten en Daisy Werdekker ongeslagen door naar de beste zestien, Therese Klompenhouwer beste winnaar op openingsdag en ook al zeker van kwalificatie

11 februari 2020

ANTALYA - De twee Nederlandse favorieten Therese Klompenhouwer en Karina Jetten hebben de beste start gemaakt op het Europees kampioenschap driebanden in Antalya. Beide zijn al zeker van plaatsen bij de beste zestien, omdat twee spelers uit de acht poules van drie zich kwalificeren. De Nederlanders staan al met drie speelsters in de volgende ronde, de Turkse speelsters zijn op de tweede dag van de voorronden nog kwetsbaar. Gülsen Degener ging van start met een verliespartij tegen de Belgische Jaimie Buelens.

Het niveau op de eerste dag werd beïnvloed door de nieuwe lakens. De partijen gingen naar 25 punten: 11 van de zestien partijen kwamen niet tot een eind in 40 beurten. Therese Klompenhouwer met winst tegen Ana Juarez (25-3) speelde de beste partij. ,,Ik snap wel dat de eerste dag niet van hoog niveau was, want het gleed echt alle kanten uit'', gaf Klompenhouwer als eerste indruk.

Karina Jetten heeft al twee overwinningen: tegen Monika Steinberger met 25-2 in 36(!), tegen Güzin Mujde Karakasli met 25-18 in 26. Voor de Nederlanders is ook Daisy Werdekker zeker van de volgende missie door twee overwinningen in haar groep. Ook de Belgische Jaimie Buelens bleef ongeslagen met twee overwinningen, tegen Gülsen Degener en Charlotte Sörensen.

De andere speelsters die al zijn geplaatst zijn Steffi Daske en Estela Cardoso.

CEB-presidente Diane Wild en de Turkse voorzitter Ersan Ercan verwelkomden aan het begin van de dag de 24 spelers op dit EK, de coaches en de toeschouwers.

De voorronden worden morgen, woensdag, hervat om 11 uur Turkse tijd (9 uur West Europa). Daarna volgen de achtste finales in knock-out wedstrijden.

Alle wedstrijden zijn live te volgen op kozoom.com.

Tekst: Frits Bakker

Foto: alle speelsters voor EK (Magazine Touch)

Dames Driebanden EK
Volg ons online