Nederlanders kennen tegenstander voor World Cup Veghel

De loting voor de World Cup in Veghel, die van 22 tot en met 28 oktober wordt gespeeld in de Noordkade in de Brabantse biljartenclave, heeft de Nederlanders gekoppeld aan mooie en sterke tegenstanders. Jeffrey Jorissen, die net als Sam van Etten een wildcard kreeg, opent het toernooi tegen Torbjörn Blomdahl en Martin Horn. Sam van Etten speelt onder andere tegen Marco Zanetti.

02 oktober 2023

VEGHEL – Het schema voor de wedstrijden in de World Cup van Veghel, van 22-28 oktober, is bekendgemaakt en heeft voor de Nederlanders en Belgen attractieve tegenstanders uit de loting gebracht. Jeffrey Jorissen, die een wildcard kreeg samen met Sam van Etten, staat in de eerste ronden van het hoofdtoernooi onder andere tegenover Torbjörn Blomdahl en Martin Horn. Sam van Etten krijgt Marco Zanetti, de nummer 1 van de wereldranglijst en nog twee geplaatste spelers uit de laatste kwalificaties als tegenstander. De inschrijvingen voor de World Cup sloten zondagavond. Met de 148 deelnemers voor het toernooi staan verder nog 131 namen op de reservelijst.

Voor de 32 spelers in de eerste ronden met 4 van het hoofdtoernooi zijn enkele lotingen al bekend. Dick Jaspers speelt behalve tegen twee kwalificatiespelers tegen de Egyptenaar Mohamed Abdin, Jung Han Heo tegen Sameh Sidhom, Myung Woo Cho tegen Nikos Polychronopoulos, Tayfun Tasdemir tegen Jun Tae Kim, Eddy Merckx tegen Jérémy Bury en Haeng Jik Kim tegen Quyet Chien Tran. Dat gebeurt allemaal in de aanloop naar de knock-outs met 16 spelers.

Voor de laatste kwalificaties om bij de 32 spelers te komen moet Jean Paul de Bruijn de poule met drie overleven tegen Dion Nelin en een geplaatste speler. De wereldkampioen Phuong Vinh Bao speelt ook in die ronde, maar kent zijn twee tegenstanders nog niet. Bekende spelers die al in het schema zijn ingedeeld voor die laatste kwalificaties zijn Ruben Legazpi, Myeong Jong Cha, Chang Hoon Seo, Berkay Karakurt, Roland Forthomme (tegen Jacob Sörensen), Peter Ceulemans (tegen Riad Nadi) en Michael Nilsson.

De eerste voorronden starten op zondag 22 oktober. Voor Nederland openen onder andere Albert Kooistra, Henk Overmars, Robert Koster, Kay de Zwart en Nick Zuijkerbuijk het toernooi. Voor België zijn dat Steven van Acker, Eric Bussser, Stijn Meyer en Stef van Hees.

Op de tweede dag treft Barry van Beers onder andere Maxime Panaia, Frans van Schaik speelt tegen Ye Sung Jeong, Jean van Erp tegen de Vietnamees Van Ly Dao en Therese Klompenhouwer tegen Tonny Carlsen. Op dag drie komt Huub Wilkowski in actie tegen Turgay Orak, Robinson Morales speelt tegen de jonge Turkse belofte Burak Hashas, Joey de Kok tegen de in Nederland niet onbekende Koreaan Ja In Kang.

Toegangsplaatsen voor de World Cup zijn nog beschikbaar. De wedstrijden worden live uitgezonden door AfreecaTV.

 

 

 

 

 

 

Driebanden World Cup World Cup Veghel
Volg ons online