Nederlanders treffen elkaar op WK driebanden in Ankara

Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn, de twee Nederlanders die het WK driebanden spelen in Ankara van 6-10 september, zijn bij elkaar ingedeeld in de poules voor de voorronden. Drie spelers komen in 1 poule uit in het veld van 48 spelers, de twee besten uit elke poule gaan naar de beste 32 spelers. 

04 augustus 2023

ANKARA – De regerend wereldkampioen driebanden, Tayfun Tasdemir, verdedigt zijn wereldtitel in eigen land van 6 tot en met 10 september. Hij voert de spelerslijst van 48 namen aan die door de UMB, de wereldfederatie, vandaag bekend is gemaakt. De top vijf bestaat behalve uit de titelhouder uit Turkije uit Dick Jaspers, Marco Zanetti, Torbjörn Blomdahl en Myung Woo Cho, de eerste Aziatische speler. De Turken zijn in eigen land, waar wordt gespeeld in het federatiecentrum, na het vertrek van Semih Sayginer, Murat Naci Coklu en Lütfi Cenet naar de PBA slechts met vier spelers: Tayfun Tasdemir en Berkay Karakurt geplaatst, wildcards voor Tolgahan Kiraz en Omer Karakurt.

Behalve de regerend kampioen Tasdemir en de wildcard houders Kiraz en Karakurt komen 13 spelers uit Europa (CEB), 8 uit Amerika, 5 uit Azië en 3 uit Afrika. 

De Koreanen zijn met zeven spelers het best vertegenwoordigd. De Colombianen zijn met vier spelers, de Nederlanders, Belgen, Spanjaarden, Fransen, Zweden, Japanners en Vietnamezen als bekende biljartlanden met twee spelers. Ryuuji Umeda (Japan) is een voormalig wereldkampioen. Torbjörn Blomdahl heeft met zes wereldtitels de meeste op zijn palmares, Dick Jaspers volgt met vijf titels voor Marco Zanetti en Eddy Merckx met twee en Tayfun Tasdemir met één titel. 

 

 

De twee Nederlanders, Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn, zijn in dezelfde poule voor de voorronden ingedeeld met de Koreaan Ji Hun Ahn. Twee spelers uit elke groep van drie plaatsen zich voor de volgende ronde. Tayfun Tasdemir speelt met Javier Vera en Robinson Morales, Torbjörn Blomdahl met Ryuuji Umeda, Myung Woo Cho met Huberney Cataño, Eddy Merckx met Gwendal Maréchal, Quyet Chien Tran met de Turkse wildcard houders, Jérémy Bury met Pedro Piedrabuena, Nikos Polychronopoulos met Phuong Vinh Bao, Jung Han Heo met Berkay Karakurt, Jun Tae Kim met Michael Nilsson, Roland Forthomme met Ruben Legazpi en Dion Nelin met Myeong Jong Cha.

De wereldkampioen en de top zestien van de ranglijst zijn:

Tayfun Tasdemir, Dick Jaspers, Marco Zanetti, Torbjörn Blomdahl, Myung Woo Cho, Eddy Merckx, Sameh Sidhom, Haeng Jik Kim, Quyet Chien Tran, Jérémy Bury, Nikos Polychronopoulos, Jung Han Heo, Jun Tae Kim, Martin Horn, Ruben Leghazpi, Myeong Jong Cha en Dion Nelin. 

 

Tekst: Frits Bakker
Archieffoto Jaspers/De Bruijn op WK Teams in Viersen ©Paul Brekelmans

Bruijn, Jean Paul de Driebanden Internationaal
Volg ons online