Nederlands driebanden blij met overeenkomst UMB/Kozoom

Meer prijzengelden, nieuwe events, trainingsprogramma voor talentontwikkeling.

“Hier kunnen we alleen maar heel blij mee zijn”

10 december 2017

EL GOUNA – Het nieuws van zaterdag 9 december van een nieuwe, en historisch genoemde overeenkomst tussen de wereldfederatie biljarten UMB en Kozoom International, heeft ook het Nederlandse driebanden niet onberoerd gelaten. UMB en Kozoom werken al samen sinds 2010, maar dit weekend gedurende de World Cup in El Gouna werd bekendgemaakt dat deze samenwerking flink wordt geïntensiveerd: de UMB heeft aan Kozoom de exploitatie van haar media en marketingrechten verleend voor een periode van liefst vijf jaar.

Doel is het internationaliseren van het carambole biljarten en promoten in nieuwe gebieden van de wereld, en het verenigen van professionals en amateurs. Dit gaat gepaard met de volgende aanpassingen en initiatieven:

  • Verhoging van de prijzengelden. Voor de World Cups naar €106.500 per toernooi, voor het WK naar €118.500. Het totale prijzengeld voor 2018 zal ruim anderhalf miljoen dollar bedragen!
  • Nieuwe evenementen zoals een continentaal bekertoernooi en Masters-toernooien voor spelers met een hoge ranking, en met een prijzenpot van €150.000 per toernooi.
  • Een trainingsprogramma voor veelbelovende jonge spelers uit de hele wereld.

Farouk Barki, de UMB President, was zeer in zijn nopjes met de overeenkomst: “Deze overeenkomst zal het driebanden naar een nieuwe hoogte brengen, en zal alle spelers verenigd houden onder de UMB paraplu.”

 

 

Ook binnen driebandend Nederland waren de reacties op deze overeenkomst zonder uitzondering  positief.

Hans de Bruin, penningmeester KNBB Sectie Driebanden: “Dit is een mooie ontwikkeling in het driebanden. Meer toernooien, meer prijzengeld en een trainingsprogramma voor veelbelovende jonge spelers uit de hele wereld. Hier kunnen we alleen maar heel blij mee zijn!”

Garmt Kolhorn, voorzitter KNBB: “Dit is echt een heel grote stap voorwaarts voor het mondiale driebanden, en dus ook voor het driebanden in Nederland. Op eigenlijk alle gebieden is sprake van continuïteit: hogere prijzengelden, garantie van media-aandacht en focus op talentontwikkeling. Een prima combinatie, en een garantie om ook op de lange termijn het driebanden mondiaal steeds populairder te maken.”

Dick Jaspers, al sinds jaar en dag de nummer één van het Nederlandse driebanden: "Ook voor de spelers is dit een prima deal. Het zorgt voor continuïteit, en verzekert het driebanden van toenemende media-aandacht. Ook de verhoging van het prijzengeld is heel belangrijk. Het geeft extra cachet aan de sport, en bevestigt de status van topsport. Plus, voor jonge driebanders kan dit een aanvullende motivatie zijn om zich volledig te gaan richten op het deelnemen aan wereldbekertoernooien."

 

 

Foto Driebanden ballen vrij ©KNBB/Rolf Slotboom; foto Dick Jaspers ©Kozoom.

Driebanden Initiatieven Internationaal
Volg ons online