Nederlandse dames naar finaleronden in Sittard

Het Nederlands kampioenschap driebanden voor dames op de matchtafel gaat zaterdag en zondag naar de finales. Zestien spelers staan in de arena van De Biljartacademie op zaterdag voor de laatste voorronden die leiden naar acht spelers in de knock-outs. De finale is op zondag. Therese Klompenhouwer verdedigt haar titel, die al 15 keer op rij een prooi was voor de huidige wereldkampioene.

07 januari 2023

SITTARD - De Nederlandse titel in het driebanden voor dames, die al vijftien jaar opeenvolgend voor Therese Klompenhouwer is, staat dit weekend weer op het spel. De wereldkampioene komt na een dagje voorronden in de arena van De Biljartacademie in Sittard voor een strijd met een finaleveld van zestien dames.

Het Limburgse biljartbolwerk, dat zeer actief is met organiseren in de laatste jaren, kreeg vrijdag een warming-up waarin met zestien dames de eerste schifting werd gemaakt. Daarvan bleven er negen over, die nu met de zeven geplaatste speelsters in actie komen.

De zestien zijn verdeeld in vier poules van vier, de beste acht gaan de knock-out ronden in. Morgen, zondag, is de ontknoping.

 

 

De voorronden wekten nog niet de indruk, dat uit dat gezelschap een concurrente komt voor Therese Klompenhouwer. Alle gemiddeldes lagen onder de 0.500 en van de 24 partijen naar 20 punten, met een maximum van 40 beurten, haalden 15 partijen het einde niet. De Zeeuwse Sylvia van Eckel was de beste met 5 matchpunten en 0.471 voor Cynthia van Peer met 4 matchpunten en 0.471. De hoogste serie was ook voor Van Peer met 6.

De poules voor de volgende ronde zijn:

Poule A: Therese Klompenhouwer, Sylvia Eckel, Cynthia van Peer, Ineke Kooistra

Poule B: Karina Jetten, Gerrie Geelen, Joke Breur, Janine Verkerk

Poule C: Daisy Werdekker, Monique van Exter, Jetty Beersma, Hanny Hultermans

Poule D: Mirjam Pruim, Joke Martijn, Gerrie Wierstra, Pauline Beersma.

De nummers 1 en 2 uit de poules van de voorronden:

Poule A:

1 Jetty Beersma 4-0.410-3

2 Janine Verkerk 4-0.341-4

Poule B:

1 Joke Breur 4-0.467-4

2 Hanny Hultermans 4-0.394-5

Poule C:

1 Cynthia van Peer 4-0.4761-6

2 Gerrie Wierstra 4-0.423-3

Poule D:

1 Sylvia Eckel 5-0.471-5

2 Pauline Beersma 4-0.420-4

 

Tekst: Frits Bakker
Foto Sylvia Eckel (Ton Smilde)

 

Driebanden Klompenhouwer, Therese KNBB
Volg ons online