Nederlandse dames naar Grand Prix in Bottrop

Met acht dames reist een Nederlandse selectie dit weekend af naar het Duitse Bottrop voor de Predator Grand Prix voor dames. Therese Klompenhouwer won het eerste Grand Prix toernooi dit jaar in Valencia en is opnieuw de topfavoriete in het veld van 27 speelsters. 

21 juni 2023

BOTTROP – In de Duitse stad Bottrop wordt dit weekend van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni een Predator Grand Prix voor Europese dames gespeeld. Het evenement wordt gteorganiseerd door de Duitse Biljart Unie (DBU) in het clublokaal van BC Weywiesen en staat op de kalender van de Confédération Européenne de Billard (CEB). Het is de tweede Grand Prix in zijn soort na Valencia, Spanje, begin mei (23 spelers). Deze keer worden 27 deelnemers verdeeld over 7 groepen. Alleen de groepswinnaars en de beste runner-up gaan door naar de directe knock-out-finales.

Therese Klompenhouwer (Nederland) en Charlotte Sörensen (Denemarken) voeren de eerste twee groepen van vier spelers aan, andere speelsters met een palmares zijn Danielle Le Bruyn, Gülsen Degener, Magali Declunder, Monique van Exter, Jaimie Buelens, Karina Jetten en Güzin Mujde Karakasli.

De wedstrijden worden uitgezonden op Kozoom vanaf 9.30 uur op vrijdagochtend, met sessies met een tussenpoos van 2 uur op 4 tafels. De kwartfinales beginnen op zondagochtend om 9.30 uur, de halve finales om 12.30 uur en de finale rond 16.00 uur.

De groepsfases worden gespeeld naar 25 punten of 50 beurten, de finalefases naar 30 punten zonder limiet en geen gelijkmakende beurt. De winnaar ontvangt € 1.500, de runner-up € 750, de halve finalisten € 500 en de kwartfinalisten € 250.

Poule A:

Therese Klompenhouwer, Monika Steinbacher, Daisy Werdekker, Mélanie Haller

Poule B:

Charlotte Sörensen, Ana Juarez, Mirjam Pruim, Stephanie Lenz

Poule C:

Danielle le Bruyn, Irena Michalkova, Gloria Abbenath, Jutta Aschenbach

Poule D:

Magali Declunder, Monique van Exter, Marie-Rose Rouffa, Christine Schuh

Poule E:

Katja Titze, Estela Cardoso, Sylvia Eckel, Pauline Beersma-Gerritsen

Poule F:

Jaimie Buelens, Güzin Mujde Karakasli, Sara Kroke, Jetty Beersma

Poule G:

Gülsen Degener, Steffi Träm, Karina Jetten.

Tekst: Frits Bakker

Foto Therese Klompenhouwer (Ton Smilde)

 

Dames Driebanden Grand Prix
Volg ons online