Nieuwe data voor KNBB Jumbo Masters en The Duke Challenge

“Met het verschuiven van the Duke Challenge naar januari en de KNBB Masters naar eind maart zijn er wat ons betreft alleen maar winnaars”

05 november 2020

De verscherpte coronamaatregelen hebben gevolgen voor twee grote driebanden evenementen: de jaarlijkse KNBB Jumbo Masters in Berlicum waar alle Nederlandse driebanden toppers strijden om de Nederlandse titel, en het nieuwe, prestigieuze invitatietoernooi The Duke Challenge in Nistelrode met internationale sterren, in een bijzondere setting, en om een buitengewoon hoge prijzenpot (€77.000).

Waar om ons heen veel evenementen worden afgelast of worden uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum, zijn voor deze twee topevenementen inmiddels al nieuwe data in de internationale kalender gevonden.

De Duke Challenge, eerst gepland van 25 t/m 27 november 2020, gaat nu plaatsvinden van 19 t/m 22 januari 2021. De KNBB Jumbo Masters, eerst gepland van 14 t/m 17 januari 2021, wordt verplaatst naar de week van 22 t/m 28 maart 2021; exacte speeldata in afstemming met Ziggo Sport.

 



 

Organisatoren Ad Smout en Harry Mathijssen van Stichting Biljart Evenementen Nederland: “Gezien de huidige maatregelen lag het voor de hand de Duke Challenge, met alle internationale sterren die gaan meedoen, te verschuiven. Weliswaar was alles helemaal coronaproof georganiseerd, op één tafel in een grote locatie en zonder publiek, toch was het risico op afgelasting of buitenlandse spelers die toch niet zouden kunnen meedoen simpelweg te groot. Door het twee maanden te verplaatsen verwachten wij deze risico’s te hebben geminimaliseerd.”

 

“Een Masters zonder publiek is geen Masters”
Organisatoren Ad Smout en Harry Mathijssen

 

“Voor ons jaarlijkse spektakel in Berlicum, de KNBB Jumbo Masters, zijn volle tribunes een vereiste, maar gezien de verscherpte maatregelen en de ontwikkelingen van het coronavirus was de kans dat we deze Masters gewoon in onze gebruikelijke sfeer zouden kunnen spelen niet heel groot. En wij vinden: een Masters zonder publiek is geen Masters. Daarom hebben we deze verschoven naar eind maart, als de kans een stuk groter is dat er dan weer publiek welkom is. En in het opengevallen tijdvak in januari waar eerst de Masters zaten komt dan nu de Duke Challenge. Want: die wordt sowieso zonder publiek gespeeld, en zou dan prima zou kunnen.”

 

“In het opengevallen tijdvak in januari waar eerst de Masters zaten komt dan nu de Duke Challenge”
Organisatoren Ad Smout en Harry Mathijssen

 

“Al deze data hebben we goed afgestemd met alle betrokken partijen. Er was gelukkig ruimte voor in de internationale kalender. En Ziggo Sport, die al had toegezegd beide events te zullen gaan uitzenden, kan met zeer grote waarschijnlijkheid ook met deze nieuwe data goed uit de voeten.”

“Bij een wijziging als deze kijken we altijd direct of we misschien op bepaalde gebieden nog iets extra’s kunnen doen, of iets misschien toch nog net iets beter of mooier zou kunnen. In dit geval hebben we gekozen de Duke Challenge niet over drie maar over vier dagen te gaan spelen, waardoor we ruimte hebben om twee grote Aziatische spelers te kunnen inpassen in het speelschema. We kunnen de namen nog niet noemen, maar ga ervan uit dat zeker één en hoogstwaarschijnlijk twee top Aziaten gaan deelnemen!”

Paul Brekelmans van KNBB Sectie Driebanden: "Als gevolg van de eerder deze week genomen maatregelen door het kabinet, bleek al snel dat het organiseren van de KNBB Masters in januari te veel risico zou inhouden. Dit jaarlijkse biljartfeest verdient een prachtige ambiance en daar is de aanwezigheid van vele biljartliefhebbers op de tribunes een must. Wij zijn dan ook blij dat we als sectie Driebanden, samen met Biljart Evenementen Nederland tot een mooie oplossing gekomen zijn. Met het verschuiven van the Duke Challenge naar januari en de KNBB Masters naar eind maart zijn er wat ons betreft alleen maar winnaars. Stichting Biljart Evenementen Nederland ziet de vele voorbereidingen die het als organisatie al had gestoken in the Duke Challenge toch beloond worden, waarna we met zijn allen het vizier kunnen richten op een hopelijk weer succesvolle editie van de KNBB Masters in maart". 

 

“Met het verschuiven van the Duke Challenge naar januari en de KNBB Masters naar eind maart zijn er wat ons betreft alleen maar winnaars”
Paul Brekelmans, KNBB Sectie Driebanden

 

 

Duke Challenge (Nistelrode), 19 t/m 22 januari 2021
KNBB Jumbo Masters (Berlicum), week van 22 t/m 28 maart 2021

 

Tekst: KNBB/KNBB Sectie Driebanden/Stichting BEN
Sfeerfoto Masters: Ton Smilde

 

Driebanden Initiatieven Internationaal
Volg ons online