Nog niet beslist

De finale van de playoffs van de Kozoom League: de verwachting was dat Team Eekhoorn en SIS Schoonmaak elkaar weinig zouden toegeven. En dat bleek. Na de eerste van twee dagen is de stand 4-4, na een mooie strijd in een volgepakte Eekhoorn. 

Zondag de beslissing om de landstitel!

08 juni 2024

OOSTERHOUT – De strijd om het kampioenschap voor teams in de Nederlandse eredivisie driebanden is nog lang niet beslist. Zaterdagmiddag troffen SIS Schoonmaak en Team Eekhoorn elkaar in een volgepakte Camping de Eekhoorn in Oosterhout voor de eerste krachtmeting in de play-offs van de Kozoom League. De wedstrijd eindigde in 4-4 na overwinningen van Eddy Merckx en Raymund Swertz voor SIS en voor Peter Ceulemans en Frans van Kuyk voor Eekhoorn.

 

Die gedeelde score betekent dat de twee finalisten morgen, zondag, in Uden nog twee keer tegen elkaar spelen. Het reglement voor de finale schrijft voor dat het team dat het eerst 4 matchpunten haalt, de nieuwe kampioen is. Door de 4-4 score in wedstrijden hebben beide teams nu 1 matchpunt.

De winnaar van de eerste ontmoeting zondagmiddag krijgt 2 matchpunten en komt op 3 in totaal. Daardoor moet er nog tenminste worden gespeeld om tot een totaal van 4 matchpunten te komen. Dan pas is de kampioen bekend. Morgen om 12.00 uur spelen de teams opnieuw tegen elkaar in een iets gewijzigde opstelling. Daarna wordt vanaf 17.30 gespeeld totdat er een beslissing is (4 matchpunten voor het winnende team).

De eerste wedstrijd van zaterdagmiddag werd in twee gelijke helften verdeeld: beide teams wonnen 1 wedstrijd voor de pauze en 1 wedstrijd na de hervatting.
Raymund Swertz overspeelde Kurt Ceulemans volledig voor de pauze met een score van 40-8 in 21 beurten (1.904/0.380). Swertz maakte een hoogste serie van 11, Kurt Ceulemans bleef steken op een hoogste van 1 in die 21 beurten. De Belg had een totale off-day.

Eddy Merckx en Nikos Polychronopoulos gingen gelijk naar de slotfase, waarin Merckx met een kleine serie de winst greep op 40-34 in 26. Peter Ceulemans maakte voor Team Eekhoorn gelijk in de wedstrijd tegen Jean van Erp, die hij won met 40-37 in 32. Frans van Kuyk was succesvol voor Team Eekhoorn in de wedstrijd tegen Raimond Burgman met 40-33 in 29.

Morgen, vanaf 12.00 uur, zijn de partijen in SIS Biljartcenter in Uden:
12.00: Martien van der Spoel-Jerry Hermans en Jean van Erp-Peter Ceulemans.
14.30: Eddy Merckx-Nikos Polychronopoulos, Raimond Burgman-Frans van Kuyk.

 

Alles over de finale playoffs Kozoom League

 

Tekst: Frits Bakker
Foto zaal met enorme drukte: zo'n 150 toeschouwers in deze eerste finale ©Jerry Hermans

Competitie Driebanden Kozoom
Volg ons online