Ongekende climax NK Driebanden Groot Eerste Klasse

John Roovers wint in shootout van John Schollink, na 35-35 in 25 beurten. Een verslag van Biljartzaal Mans in Mariënberg

15 april 2019

Het Nederlands kampioenschap driebanden groot 1e klasse zit erop!

Drie dagen topsport in Mariënberg, 24 spelers die vanaf vrijdag de strijd aangingen. Op vier matchtafels werd in het begin afgetast hoe de deelnemers het spel gingen spelen. Naar gelang het weekend, werd het spel alsmaar beter. Elke fout werd afgestraft!

 

 

In de finale partij zondagmiddag tussen John Roovers en John Schollink ging de strijd wel heel ver. Schollink begon heel sterk aan de partij, maar Roovers gooide de wedstrijd open door terug te komen en zelfs een voorsprong te nemen. De spanning was te snijden, en op de andere tafels werd regelmatig opgekeken hoe deze partij zou eindigen.

Roovers kwam op 34 caramboles van de 35 en miste de laatste. Schollink zat geconcentreerd op de stoel en bedacht een plan om nog weerstand te geven in de slotfase. Hij stond op 29 caramboles toen hij naar de tafel liep. De ene carambole nog mooier dan de andere. Toeschouwers en medespelers voelden dat er een sensatie aan zat te komen!

Bij een serie van 5 en een totaal van 34 was de stand gelijk. Schollink krijtte zijn pomerans en keek naar een oplossing om de laatste carambole te maken. De ballen waren in beweging en de tegenstander zat op het puntje van de stoel om maar niets te missen.
De speelbal miste op een haartje de derde bal en er ging een zucht door het publiek dat de adem had ingehouden.

De stand: 34-34! Het publiek ging erbij staan om maar niets te missen. De arbitster rechtte nog eenmaal de rug. "En nog één", zei ze tegen Roovers, die opstond van zijn stoel en het speelveld bekeek. Hij legde aan - en maakt het beslissende punt! Schollink de nabeurt - en ook die wordt benut!

 

 

Ofwel: een shoot-out voor de titel. (Zie ook de video bovenaan dit verslag)

Allebei de spelers misten de eerste beurt.

Opnieuw een poging, nu allebei één carambole, nog geen beslissing.

Roovers begon aan de derde beurt en maakte een serie van vier, en legde hiermee de lat hoog voor Schollink. Die maakte er drie - en daar bleef het bij!

De ontlading bij de supporters van John Roovers was groot na deze ongekend spannende climax.

Een terechte Nederlands Kampioen driebanden groot eerste klasse!

 

Tekst: Biljartzaal Mans
Bewerking: KNBB
Foto’s: Henry Thijssen
Video shootout: Kozoom, met dank aan Eric Binnenmars van Biljartzaal Mans

 

Driebanden NK
Volg ons online