Op naar Ankara

Test voor nieuwe Vietnamese sterren, Frédéric Caudron en Birol Uymaz opnieuw in de PPP-kwalificaties. De rankingpunten van Ankara 2024 vervangen die van Veghel 2022, dus Torbjörn Blomdahl heeft 80 punten op het spel staan en Dick Jaspers 36. 

Een vooruitblik naar de World Cup Ankara 

08 juni 2024

ANKARA – De volgende World Cup is alweer op komst in de cyclus van de UMB en vooral dit jaar staan de nieuwe, Vietnamese sterspelers in de schijnwerpers. De routinier Quyet Chien Tran won de eerste World Cup dit jaar in Bogota, Duc Minh Tran, in vorige jaren zelden te zien in World Cups, won bijna uit het niets de tweede van 2024 in Ho Chi Minh City. De ranglijst is volop in beweging met de World Cup in Ankara, Turkije, voor de komende week van zondag 9 juni tot en met zaterdag 15 juni op de kalender. De Europese en andere kampioenen staan onder druk.

Voor het toernooi in het Turkse federatiecentrum wordt de Events Ranking van februari gebruikt, waarin Ho Chi Minh nog niet is meegeteld. Daarom staan Frédéric Caudron en Birol Uymaz opnieuw in de PPP-kwalificaties op de eerste dag van de voorronden

 

.

De rankingpunten van Ankara 2024 vervangen die van Veghel 2022, dus Torbjörn Blomdahl heeft 80 punten op het spel staan en Dick Jaspers 36. Aan de andere kant zullen in de Top 30 de spelers Thai Hong Chiem, Burak Hashas (speelt zijn laatste World Cup voor zijn overstap naar de PBA), Glenn Hofman, Duc Minh Tran en Thanh Luc Tran geen enkel punt verdedigen. De punten die deze spelers in Ankara behalen zullen hen theoretisch een hogere ranking geven.

Van de 17 geplaatste spelers komen er 14 uit die ranking: Dick Jaspers, Quyet Chien Tran, Myung-woo Cho, Torbjörn Blomdahl, Eddy Merckx, Jun-tae Kim (nummer 1 op de World Players Ranking), Haeng Jik Kim, Marco Zanetti, Sameh Sidhom, Tayfun Tasdemir, Martin Horn, Phuong Vinh Bao (regerend wereldkampioen individueel), Myeong-jong Cha en Jung-han Heo, worden aangevuld met de drie wildcards Pedro Gonzalez (CPB), Tolgahan Kiraz en Berkay Karakurt (organisatie).

De voorronden starten zondag om 11.00 uur Turkse tijd (10.00 West Europa) met een partij tussen de Belg Frédéric Caudron en de Turk Ecevit Eray Erdogan, de Turken Birol Uymaz en Volkan Cimentepe en de broers Amir en Ali Ibraimov. Denizcan Akkoca, een veelbelovende Turkse junior, speelt om 12.30, Seymen Ozbas om 14.00 uur en de Colombiaan Carlos Campino om 15.30.

Maandag komen onder andere Takeshima O, Adrien Tachoire, Luis Aveiga, Sergio Jimenez, Tobias Bouerdick, Emrullah Basegmez, Maxime Panaia en Dimitrios Seleventas in de arena.

Voor dinsdag staan Serdal Bas, Riad Nady, Arnim Kahofer, Jose Maria Mas, David Pennör, Turgay Orak, Ronny Lindemann, Pierre Soumagne, Huub Wilkowski, Javier Vera, Jose Miguel Soares, Volkan Cetin, Joey de Kok, Kostas Kokkoris in het schema.

De laatste kwalificatiedag op woensdag is onder meer gereserveerd voor Mashhour Abu Tayeh, Omer Karakurt, Jérémy Bury, Sam van Etten, Rui Manuel Costa, Burak Hashas, Peter Ceulemans, Ruben Legazpi, Gwendal Maréchal, Roland Forthomme, Jeffrey Jorissen, Glenn Hofman, Jean Paul de Bruijn, Nikos Polychronopoulos, Chang Hoon Seo, en Thanh Luc Tran.

Het hoofdtoernooi start donderdag 13 juni om 10.00 uur in Turkije.

Alle wedstrijden live op AfreecaTV.

Driebanden World Cup
Volg ons online