Opmars Sam van Etten leidt niet tot hoofdtoernooi

Ook Volkan Cetin uitgeschakeld; Jean Paul de Bruijn als enige Nederlander in laatste kwalificatieronde

07 december 2022

SHARM EL SHEIKH - Sam van Etten en Volkan Cetin moesten uiteindelijk naar huis, Jean Paul de Bruijn en Peter De Backer mogen van het Nederlands/Belgische gezelschap in de World Cup van Sharm El Sheikh woensdag terugkeren. Peter De Backer versloeg Volkan Cetin in een rechtstreeks duel voor plaatsing: bij een score van 26-26 maakte De Backer de vier beslissende punten en won met 30-26 in 24 beurten.
 
Volkan Cetin had zijn eerste partij van Sung Kyu Oh gewonnen met 30-19 in 22, De Backer versloeg de Koreaan met 30-29 in 28.
 
Sam van Etten stuitte op de sterke Vietnamees Xuang Cuong Ma, een routinier die drie keer op een podium is geëindigd in een World Cup (Suwon en La Baule) en te sterk bleek in de onderlinge partij met 30-18 in 20. Sam van Etten had wel zijn eerste poulewedstrijd gewonnen van Turgay Orak met 30-20 in 23.
 
 
 
 
Jean Paul de Bruijn speelde een uiterst povere eerste partij tegen de Egyptische veteraan Mohsen Fouda, die hij verloor met 30-20 in 20 van de 67-jarige Afrikaanse ingenieur. De Nederlander stond in zijn tweede partij tegen een uitermate zwakke Griek, Kokkoris, won die partij met 30-15 in 25 en plaatste zich nog op moyenne voor de volgende ronde.
 
In de ronde van woensdag, de laatste kwalificatie voor het hoofdtoernooi, speelt Jean Paul de Bruijn tegen Robinson Morales (9.00) en later tegen het Koreaanse supertalent Myung-Woo Cho. Jeffrey Jorissen speelt zijn eerste wedstrijd tegen de Vietnamees Phuong Vinh Bao om 10.30 en later tegen Jose Juan Garcia uit Colombia.
 
Peter De Backer treft eerst de Vietnamees TTT Nguyen om 9.00 uur en later Lütfi Cenet.
 
 
Tekst: Frits Bakker.
Foto: Paul Brekelmans

 
Driebanden World Cup
Volg ons online