Overeenkomst Buffalo en KNBB Sectie Driebanden

Jeugdopleiding en begeleiding Sectie Driebanden worden financieel ondersteund

17 december 2016

De samenwerking tussen Buffalo en de Sectie Driebanden van de KNBB is het afgelopen weekend officieel geworden.

Buffalo gaat de jeugdopleiding en begeleiding van de Sectie Driebanden financieel ondersteunen. Het gaat hierbij om talentherkenning en trainingen voor de jeugd.

Er is voorlopig een overeenkomst gesloten voor 2 jaar, waarbij beide partijen de intentie hebben om langer met elkaar door te gaan. Als dank voor de ondersteuning is Buffalo inmiddels ook naamgever van de Eredivisie Driebanden, die is omgedoopt in Buffalo League.

De ondertekening van het contract vond plaats zondagmiddag 2 oktober 2016 in café Jorissen, Den Haag, voorafgaand aan de eredivisie driebanden wedstrijd Buffalo.nl - 't Hartje/Van Wanrooy.

Namens de sectie driebanden werd getekend door voorzitter Bennie Deegens (links), en namens Buffalo door Bas Bary (rechts).

Zowel Buffalo als de KNBB Sectie Driebanden zijn zeer verheugd over de samenwerking.

Bary: “Wij kijken uit naar deze samenwerking. In eerste instantie is gekozen voor een periode voor twee jaar, maar een langere periode behoort zeker tot de mogelijkheden.”

Deegens: “Talentontwikkeling staat bij ons voorop. Jonge spelers maximale kans te geven het beste uit zichzelf te kunnen halen, om zo de kans te maximaliseren dat we ook in de toekomst spelers van het kaliber Dick Jaspers of Therese Klompenhouwer zullen hebben. Met deze overeenkomst zullen we in de toekomst beter in staat zijn om jeugd uit te zenden naar EK’s en WK’s.”

 

Over Buffalo (bron: https://www.buffalo.nl/over-buffalo):
Buffalo is een Amsterdams familiebedrijf, opgericht in 1923. Van oudsher dé biljartleverancier van West-Europa, tegenwoordig actief over de hele wereld. Buffalo geniet in toenemende mate faam als leverancier van kwaliteitsspellen, speeltafels en sport- en spelattributen van de grote (vooral duurzame) A-merken.

Foto: De BiljartBallen/Ad Smout

Buffalo Deegens, Bennie Driebanden
Volg ons online