Overzicht Buffalo League Speelronde 15

We zijn weer van start in de Buffalo League!

Speelronde 15, en er gebeurde van alles - zij het met ietwat verzwakte teams

09 januari 2017

Wat te denken van de 8-0 nederlaag van regerend landskampioen Buffalo.nl? Haagse Topsport was uitgebreid & duidelijk: dit was een pak slaag.

Het was een weekend dat werd gekenmerkt door verzwakte teams.

Frits Bakker zag bij Bousema de beste speler van het weekend in actie - maar ook deze sterke Gökhan Salman kon een 2-6 nederlaag tegen het sterke Eekhoorn niet voorkomen.

 

 

Verder, als altijd door Frits op Kozoom een overzicht van alle wedstrijden.

En ook als altijd, twee wedstrijdverslagen door Jaap Gonning:

 

Bousema/Lochem verliest ook bij De Eekhoorn

De driebandenspelers van het Lochemse Bousema, zijn het nieuwe jaar met een nederlaag begonnen. In Oosterhout werd tegen De Eekhoorn een reguliere en verdiende 6-2 nederlaag geleden.

Na twee gespeelde partijen stond het team van captain Ronny Hazewinkel al op een 4-0 achterstand. Zelf verloor hij van Jerry Hermans, de captain van de tegenpartij, in een lange partij in 36 beurten met 40-22 en ook op de andere tafel was Therese Klompenhpuwer niet opgewassen tegen Jack Wijnen. In een niet goed gespeelde partij door beide spelers was de man van de thuisclub misschien wel de meest gelukkige en won in 31 beurten met 40-28. Klompenhouwer produceerde in de nabeurt wel een serie van zeven caramboles.

In het tweede deel schotelden de beide kopmannen, Frans van Kuijk en Gokhan Salman, het publiek een mooie partij driebanden voor die uiteindelijk met 36-40 in 15 beurten door de man in dienst van Bousema werd gewonnen. Salman maakte in deze partij een serie van negen caramboles, maar Van Kuijk deed het net iets beter met een serie van tien.

Op de andere tafel ging de strijd tussen Kenny Miatton en Stefan Spilleman aanvankelijk gelijk op met een licht voordeel voor de man van de  gasten. In het tweede deel van de partij liep Miatton uit naar 31-16 en dat was eigenlijk de break in de partij die door Miatton na 24 beurten werd gewonnen met 40-26.

Door deze nederlaag stapelen de problemen om degradatie te ontlopen zich op, want Burgmans Biljarts won thuis verrassend van een gehavend Dallinga.com. Alleen met Hartje van Wanrooy, verlies bij Eureka Billard blijft het verschil vier punten maar wel in het nadeel van Bousema.

 

Regelmatige overwinning HCR Prinsen op hekkensluiter TOVV 2

De driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen zijn het nieuwe jaar goed begonnen met een regelmatige en verdiende 8-0 overwinning op hekkensluiter TOVV 2 uit Vlaardingen.

“Wij waren op alle tafels de betere en op deze ruime overwinning valt dan ook niets af te dingen”,aldus Dinand Prinsen na afloop. Hij zag alleen Johan Classen een moeizame en lange partij spelen tegen Mike Nijman die de Belg uiteindelijk met 40-36 in 57 beurten winnend afsloot.

Op de andere tafel kende Anno de Kleine geen enkel probleem met Marcel Scheffer en met onder andere een serie van tien caramboles was de winst na 34 beurten met 40-12 een feit.

Na de pauze gingen de spelers van de thuisclub onverdroten verder. Zo won Jelle Pijl in 27 beurten met 40-18 van Ger Windt en zorgde Peter de Backer er voor dat er een eind kwam aan een reeks van vijf overwinningen van Kay de Zwart. Halverwege stond het al 20-10 in 12 beurten en na 26 beurten, bij de stand van 40-24, konden beide spelers de keu weer opbergen.

“Door deze overwinning staan we op een vierde plaats en hebben alles in eigen hand om mee te strijden om de play-off plaatsen die recht geven op het spelen van wedstrijden om het kampioenschap, maar we moeten wel goed bij de les blijven ook tegen op papier mindere tegenstanders”, vervolgt de captain.

 

Al met al is dit nu de stand:

 

Buffalo Driebanden Eredivisie/Topklasse
Volg ons online