Overzicht Buffalo League Speelronde 16

Topploegen blijven fier overeind in Eredivisie Driebanden

16 januari 2017

Er werden dit weekend flinke klappen uitgedeeld in de Eredivisie Driebanden. Het herstel van Buffalo.nl en de riante overwinningen van de twee topteams waren de opvallendste wapenfeiten in de Buffalo league, de eredivisie driebanden. De zestiende speeldag gaf weinig spannende ontmoetingen te zien.

Hoewel aan de top (Eureka Billard / Medisch Centrum Breda) geen punten werden gemorst, oordeelde Haagse Topsport dat Buffalo.nl weer terug was in de race. En inderdaad, voor de play-offs doen de Hagenaars weer volop mee.

 

 

Degradatiezorgen Bousema/Lochem nemen toe

Na de nederlaag thuis in Doetinchem tegen TOVV/Royal Pro nemen de degradatiezorgen voor Bousema/Lochem verder toe. Na twee gespeelde partijen keek het team van Ronny Hazewinkel al tegen een 1-3 achterstand aan.

Stefan Spilleman kon het niet bolwerken tegen de Fransman Richard Bitalis en verloor na 44 beurten met 31-40. Op de andere tafel ontspon zich een spannende partij tussen Stefan Galla en Birol Uymaz. Het was constant stuivertje wisselen maar het was de Duitser die als eerste na 29 beurten uitging. Met de nabeurt had de man uit Turkije geen moeite en zo eindigde deze partij in een 40-40 remise.

De partij tussen Murat Naci Coklu en Nikos Polychronopoulos ging aanvankelijk gelijk op, maar na tiende beurt nam de Griek het initiatief en speelde eigenlijk vanaf dat moment een gewonnen partij. Hij kende alleen een moeilijke finish want voor de laatste vier caramboles had hij maar liefst acht beurten nodig om uiteindelijk de laatste carambole in de 27ste te maken. Coklu kwam niet verder dan 33 caramboles.

Op de andere tafel leek Frans van Schaik in rasse schreden op de finish af te gaan en stond halverwege zelfs op een 11-20 voorsprong tegen Therese Klompenhouwer. Maar door onder andere een serie van acht caramboles van  Klompenhouwer in beurt 22 bracht de spanning terug in de partij. Via 33-36, 36-38 en 39-38 40-38 in de veertigste beurt de meervoudige Nederlands en Wereldkampioene met 40-38 de eer voor Bousema/Lochem.

“Het is opnieuw sneu dat we niet minimaal een punt hebben gehaald, want dat zat er toch wel in. Wat de reden is moeilijk te zeggen. Als je ziet hoe Therese Klompenhouwer uit een verloren positie toch nog de volle winst pakt, dan geeft me dat weer een sprankje hoop dat het ons zal lukken om klassenbehoud te bewerkstelligen”, aldus captain Ronny Hazewinkel na afloop, die er nog aan toevoegde dat de nederlaag van Coklu wel een echte domper was.

 

HCR Prinsen haalt flink uit tegen Dallinga.com

De driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen hebben zondag in Sluiskil flink huis gehouden door de thuisclub Dallinga.com, op een 0-8 nederlaag te trakteren.

De gasten namen direct al in het eerste deel van de wedstrijd een 0-4 voorsprong door prima overwinningen van Anno de Kleine en Raymund Swertz. De Helmonder, die toch al een goed seizoen doormaakt, won in 25 beurten met 23-40 van Patrick Vasseur en alleskunner Raymund Swertz versloeg in 37 beurten Berry Dallinga met 26-40.

Het karwei werd in het tweede deel afgemaakt door Dick Jaspers en Jelle Pijl. Deze laatste had echter wel de grootste moeite om de volle winst te pakken, want met slechts één carambole verschil versloeg hij Bart Ceulemans in 43 beurten. Dick Jaspers maakt het feest compleet door de plaatselijk favoriet, Jean-Paul de Bruijn, in een hoogstaande partij van 17 beurten met 36-40 te verslaan.

“Door deze overwinning doen wij weer volop mee voor de play-off plaatsen die recht geven op het spelen van wedstrijden om het kampioenschap. We staan nu gelijk met de opponent van vandaag en hebben slechts vier punten achterstand op de nummers één en twee, Eureka Billard en Medisch Centrum Breda”, aldus een zeer tevreden captain Dinand Prinsen.

Buffalo Competitie Driebanden
Volg ons online