Raymond Eckel schakelt zus Sylvia uit in Grand Prix

De Grand Prix driebanden is maandag van start gegaan in Capelle aan den IJssel. De eerste vijf poules van de marathon van partijen zijn uitgespeeld, de eerste spelers plaatsten zich voor de volgende sessies. Sylvia Eckel, bekend van haar vele optredens in de World Cups, werd uitgeschakeld door haar 47-jarige broer Raymond.

25 augustus 2021

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De ene Eckel keert terug in de volgende ronden van de Grand Prix die maandag van start ging in Capelle aan den IJssel. De andere Eckel, met veel meer ervaring, werd uitgeschakeld in een rechtstreeks gevecht. Dat was het opvallendste resultaat in de eerste twee dagen van de Grand Prix, die in Biljart, Snooker en Poolcentrum Capelle met een record van 138 deelnemers aan een lange marathon van partijen is begonnen.

Vijf poules zijn inmiddels afgewerkt, vanaf 11.00 uur vandaag (woensdag) is het toernooi verder gegaan met de volgende Pré kwalificaties. Vandaag spelen onder andere Erwin Kivits, Gerrie Geelen, Berry Dallinga, René Dericks, Nick Zuijkerbuijk en Wilco Meusen.

Sylvia Eckel, bekend van de vele World Cups waarin ze al heeft gespeeld, keert alleen terug als toeschouwer. De Zeeuwse speelster had een goede start, maar stuitte daarna op haar 47-jarige, jongere broer Raymond. Die tekende voor de uitschakeling van zijn zus: 20-13 in 32 beurten. Maurice de Vree werd winnaar van deze poule.

Drie Eckels uit één gezin speelden in vroeger jaren in één jeugdteam van WBV in Wemeldinge in de spelsoort libre: Patric, Sylvia en Raymond. Raymond uit Goes, die het Timmerbedrijf Treva heeft, is onder meer bekend is als sponsor van een team. Hij keert vandaag terug naar Capelle om in de volgende ronde te spelen in een poule met Joke Breur, Martin de Boer en Huub Adriaanse.

De vijf poulewinnaars van maandag en dinsdag waren Joke Breur uit Terneuzen (4 punten, 0.481, serie 3), Mar van der Cijs uit Vlaardingen (4-0.666-7), Henk van Mourik uit Lobith (4-0.754-4), Marc Prins uit Den Burg (3-0.714-6) en Maurice de Vree (4-0.740-8).

Donderdag spelen onder andere Mirjam Pruim, Ben Bik, Ton van Heumen, Peter Damen en Wim Vredeveldt.
Vrijdag komen onder andere in actie Bradley Roeten, Ben Thijssen, Cees Lageweg, Wim Pelders, Stefan Osnabrug, Robert van Stevendaal.

De Nederlandse Master, Ludo Kools, begint maandag aan het toernooi onder andere met Joey de Kok, Wim van den Berg, Sander Jonen en Bert van Manen.

Driebanden Grand Prix
Volg ons online