René Dericks blinkt uit, Ludo Kools ligt op schema

De Grand Prix van Capelle aan den IJssel, de eerste van de nieuwe cyclus na de Corona periode, is nog drie dagen verwijderd van het hoofdtoernooi. Donderdag komen de matadoren Jaspers, Burgman, Van Beers en anderen in het toernooi. René Dericks behoort tot de uitblinkers van de kwalificaties, Ludo Kools is fit na zijn hartoperatie en doet een dappere poging het hoofdtoernooi te bereiken.

 

30 augustus 2021

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Drie dagen voor de start van de matadoren in de Grand Prix van Capelle aan den IJssel is de toon gezet voor een sterke aanloop naar het hoofdtoernooi. René Dericks, bekender als artistiek biljarter, heeft zich voorlopig geschaard onder de uitblinkers in de voorronden. De Limburger, tweede op het laatste EK artistiek in 2019 achter Erik Vijverberg, vorige week 52 geworden, schitterde vandaag, maandag, met een overwinning op Rudy Gerritsen met 30-6 in 16 beurten.

De komst van spelers als Ludo Kools, regerend Master, die na zijn hartingreep toch aan de matchtafels verschijnt, Joey de Kok, Sander Jonen en in de volgende ronde Sam van Etten en Jack van Peer zal het niveau nog verhogen. Ludo Kools plaatste zich al met 4 matchpunten en 1.000 voor de ronde van vandaag (maandag) voor Bradley Roeten. Berry Dallinga, Nick Zuijkerbuijk en René Dericks staan vandaag ook in de arena. Bert van Manen won een boeiende marathon tegen Berry Dallinga met 30-29 in 47 beurten. Joey de Kok versloeg Bradley Roeten met 30-27 in 38.

Sander Jonen nam een optie voor de volgende partijen tegen Charles Mekes (30-20 in 28), Nick Zuijkerbuijk liet Jordy de Kruijf achter zich met 30-23 in 24.

De poulewinnaars van zondag waren Nick Zuijkerbuijk, René Dericks, Marcel Persoons, Frank de Ruijter, Marnix de Kruijf, Marcel van Delden, Bradley Roeten en Stephan Rutten. Twee dames, Monique van Exter en Monique Wilkowski, werden in die ronde uitgeschakeld.

Het toernooi vervolgt vanavond, maandag, met de volgende partijen in de poules. Morgen, dinsdag, komen onder andere Sam van Etten, Puck van Aart, Jack van Peer, Paul Bruijstens, Hans de Bruin, Menno de Vries en Tom Beemsterboer in het toernooi.

Donderdag om 11.00 uur is de start voor deze Grand Prix onder meer van Raimond Burgman, Raymund Swertz en Barry van Beers, om 13.00 uur komen de wereldtoppers Dick Jaspers en Therese Klompenhouwer voor het eerst in actie.

Tekst: Frits Bakker

Foto: René Dericks

 

 

Driebanden Grand Prix KNBB
Volg ons online