Riante scores in Buffalo League

Koplopers maken geen fout

16 januari 2017

BREDA/SLUISKIL – Het herstel van Buffalo.nl en de riante overwinningen van de twee topteams waren de opvallendste zaken in de Buffalo league, de eredivisie driebanden. De zestiende speeldag gaf weinig spannende ontmoetingen te zien. Alleen Bousema Lochem en TOVV/Royal Pro speelden een boeiende wedstrijd, door 5-3 gewonnen door TOVV.

 

Eureka Billard en Medisch Centrum Breda wonnen allebei met 8-0 van respectievelijk TOVV 2 en Burgman Biljarts. Dat houdt de twee koplopers in de race om de titel met 24 punten uit zestien wedstrijden. Dallinga.com en HCR Prinsen delen de derde plaats. De twee teams troffen elkaar in Sluiskil met een onverwacht hoge winst voor Prinsen: 8-0.

 

Eureaka, MC Breda, Buffalo en HCR Prinsen grepen de maximale winst met 8-0, A1 Biljarts won op zaterdagavond al met 7-1 van Topteam Eekhoorn. Dick Jaspers was de beste winnaar van de dag tegen Jean Paul de Bruijn met 40-36 in 17. Jelle Pijl, Anno de Kleine en Raymund Swertz maakten de zelden vertoonde afstraffing van Dallinga in eigen huis compleet. De Zeeuwen mochten als excuus aanvoeren dat Frédéric Caudron en Steven van Acker actief waren op de Belgische kampioenschappen.

 

Voor Eureka Billard was John Tijssen de beste winnaar tegen Ger Windt (40-27 in 21). Raimond Burgman deed er niet veel voor onder tegen Sander Jonen: 40-17 in 22. Medisch Centrum Breda had min of meer een walk-over tegen Burgmans Biljarts met 8-0. Het was de wedstrijd van de hoge series: Roland Forthomme 15, Rik van Beers 13 en Thorsten Frings 11.

 

Eddy Merckx en Martien van der Spoel waren de uitblinkers voor A1 met afgetekende overwinningen op Frans van Kuyk (40-17 in 22) en Kenny Miatton (40-16 in 23). Bij Buffalo tegen ’t Hartje was het verlies van de twee Turkse kopmannen opvallend. Glenn Hofman versloeg Tayfun Tasdemir (40-31 in 25), Jean van Erp was superieur tegen Savas Bulut (40-20 in 19).

 

De buitenlandse spelers van Bousema en TOVV maakten er een mooie wedstrijd van in Lochem: Nikos Polychronopoulos won het gevecht van Murat Naci Coklu met 40-33 in 27, Birol Uymaz en Stefan Galla deelden de punten (40-40 in 29).

Tekst: Frits Bakker

Buffalo Driebanden Eredivisie/Topklasse
Volg ons online