Rik van Beers schittert met Zundert

Drie van de zes wedstrijden in de DKM Tools league werden zondag gespeeld: Cues&Darts won van A! met 3-5, Dallinga versloeg 't Hartje met 7-1, STZ Zundert won de uitwedstrijd tegen Bousema Lochem

28 november 2021

TILBURG - Het verzwakte team van Bousema Lochem maakte een misstap, Cues&Darts profiteerde met een overwinning op A1 DPC/De Kuul (5-3) en neemt comfortabel de tweede plaats in op de ranglijst van de DKM Tools league, de eredivisie driebanden. De tiende ronde werd deze zondag door verschillende omstandigheden gespeeld met zes in plaats van met twaalf teams. SIS Schoonmaak speelde een eigen toernooitje en vierde de wintertitel met champagne, zonder zelf in actie te komen.

Cues&Darts trok naar Huissen voor de uitwedstrijd tegen A1 DPC en kwam met de hakken over de sloot. Pierre Soumagne won van Jelle Pijl met 40-24 in 26, Huub Wilkowski van Addy Wienk met 40-26 in 35 en Wesley de Jaeger haalde de maximale winst binnen door gelijk te spelen tegen Kay de Zwart in 48 beurten. De enige winnaar voor A1 was Richard Bitalis, die Jack van Peer achter zich liet met 40-32 in 41.

Cues&Darts naderde SIS Schoonmaak tot op twee punten (18 tegen 16), maar heeft twee wedstrijden meer gespeeld. STZ Zundert blijft in de top drie door de overwinning in de uitwedstrijd tegen Bousema Lochem met 2-6.

Francis Forton won in die uitwedstrijd van Zundert de wedstrijd tegen Anno de Kleine met 40-39 in 29 (serie 10), Rik van Beers pakte zelfs uit met een serie van 13 tegen Frans van Schaik en versloeg zijn tegenstander met 40-24 in 17 beurten. De derde overwinning kwam op naam van Thorsten Frings, die de Duitse clash tegen Stefan Galla won met 40-23 in 32 beurten. Sam van Etten verloor van Sander Jonen met 40-22 in 25.

De derde wedstrijd in de eredivisie werd een klinkende overwinning voor Dallinga.com. De thuiswedstrijd tegen 't Hartje van Oosterhout werd met klinkende cijfers gewonnen (7-1). Het Ceulemans gehalte was hoog in deze wedstrijd. Raymond Ceulemans versloeg Frank Martens met 40-27 in 30, Bart Ceulemans versloeg Harrie van de Ven met 40-32 in 31. De maximale winst voor de Zeeuwen kwam tot stand dankzij Jean Paul de Bruijn met winst op Davy van Havere: 40-32 in 27. Barry Dallinga en Ludo Dielis speelden gelijk in 36 beurten.

Tekst: Frits Bakker

Foto Rik van Beers (Paul Brekelmans)

 

DKM Tools League Driebanden KNBB
Volg ons online