Rimpelloze start Jaspers op vooralsnog cameraloze World Games

Beste van de wereld opent het driebanden op World Games met 40-11 (16) winst, helaas zonder camera's/livestream. Organisatie heeft bevestigd dat deze er zullen zijn vanaf de halve finales.

Vooralsnog dus nog slechts te volgen via live scores: https://twg2022.com/results/

14 juli 2022

BIRMINGHAM - De camera's zijn op de eerste dagen van de World Games in Alabama nog niet gericht op de wereldtoppers in het driebanden. Dani Sánchez schitterde woensdag op de openingsdag van het biljarttoernooi met een wereldpartij tegen de Koreaan Chang Hoon Seo (40-18 in 12 beurten, 3.333 gemiddeld) en waren Dick Jaspers (40 in 16), Eddy Merckx (40 in 16) en Torbjörn Blomdahl (40 in 29) de andere winnaars uit de eerste ronden van de World Games in driebanden.

Het is jammer dat in een tijdperk waarin biljarttoernooien over heel de wereld live te zien zijn, de World Games met zestien spelers uit de wereldtop geen camera's in de biljartarena hebben gezet. De WCBS (wereld biljart organisatie) verontschuldigt zich daarvoor tegenover duizenden biljartfans die zich verbazen over het uitblijven van de beelden. De organisatie van de World Games heeft aangekondigd dat pas op de laatste twee dagen van het driebandentoernooi de live streaming wordt opgestart. Zaterdag en zondag worden de halve finales en finale gespeeld. Het officiele statement va de WCBS:

 

The Olympic Channel is live streaming The World Games and billiards will feature on July 16 and July 17 when the finals take place. A full streaming schedule and links are at https://www.theworldgames.org/pages/twg2022streaming. The match schedule, results, and live scores are at esnooker.pl  
 
Follow @wcbsbilliards on social media for full coverage of the billiards program from our team in Birmingham, Alabama.

 

Het biljartpubliek miste daardoor de flitsende start van Dani Sánchez, Eddy Merckx, Dick Jaspers en Torbjörn Blomdahl op deze World Games. De Spanjaard Sánchez maakte van de vier Europese winnaars op de openingsdag van de Games de meeste indruk met een overwinning op Chang Hoon Seo. Sánchez had een start met 7 in 6 beurten en zette de aanval in met series van 9 en 13 in de 9e en 10e beurt van de partij, waardoor hij uitliep naar een riante voorsprong en uiteindelijk won met 40-18 in 12.

 

 

Dick Jaspers had het toernooi geopend tegen de enige Amerikaan in het toernooi, Pedro Piedrabuena. De Nederlander had na 9 beurten al een voorsprong van 22-6, liep met een serie van 16 in de 10e beurt uit naar 38-8 en had voor de laatste twee punten nog zes beurten nodig: 40-11 in 16. De dag ervoor was Jaspers te gast bij de talkshow 'Birmingham Today', hier in zijn geheel terug te zien.

  

Eddy Merckx ging het toernooi net zo voortvarend van start tegen Eric Tellez uit Costa Rica. Ook de Belg kreeg nauwelijks tegenstand en bouwde zijn voorsprong op met series van 9 in de achtste beurt (23-1 voorsprong!) en 8 in de 14e beurt voor een uiteindelijke score van 40-16 in 16 beurten.

Torbjörn Blomdahl en Martin Horn maakten er wel een echt gevecht van in hun partij, waarin de Zweed het initiatief nam in de 8e en later in de 20e beurt met series van 8 en 7. De Duitser scoorde een 7 en 5, maar kwam in de finale van de partij vijf punten tekort (40-35 in 29).

Die scores van de eerste vier partijen zetten in de volgende ronde, de sessie met 8 winnaars (kwartfinales), de volgende partijen in het schema:
Dick Jaspers-Torbjörn Blomdahl (11.30 Alabama, 18.30 in West Europa)
Dani Sánchez-Eddy Merckx (14.00 Alabama, 21.00 West Europa).

Vandaag, donderdag, spelen de acht andere spelers in deze World Games voor een plaats in de kwartfinales:
11.30: Quyet Chien Tran-Javier Teran
14.00: Tayfun Tasdemir-Jose Juan Garcia
17.30: Sameh Sidhom-Pedro Gonzalez
20.00: Marco Zanetti-Kouji Funaki.

De toernooien voor de biljarters op de World Games worden in één grote zaal gespeeld waar plaats is voor zo'n 300 toeschouwers. In de arena van de Sheraton ballroom staan vier biljarttafels naast elkaar: 1 voor pool mannen, 1 voor pool vrouwen, 1 voor snooker en 1 voor driebanden.

 

 

De arena met de vier biljarttafels in de Sheraton ballroom in Birmingham

 

De camera's op de World Games staan gericht op vele disciplines van sporten

 

Dani Sánchez had de beste start van de wereldtoppers op de World Games

 

Dick Jaspers in actie voor zijn openingspartij op de World Games

 

Het wedstrijdschema

 

 

Tekst: Frits Bakker
Screenshots Birmingham Today: Bert Voorthuijsen
Foto's: WCBS

Driebanden Jaspers, Dick Live/streaming
Volg ons online