Sam van Etten neemt revanche in SIS Survival

Sam van Etten is de winnaar van het SIS 3CC Survival toernooi dat voor de tweede keer werd gespeeld in het SIS Experience Center. De Noord-Hollander nam revanche op Jean van Erp, die hij versloeg in de finale. Barry van Beers werd derde, Adrie Demming vierde. Frans Bambacht won het toernooi in Poule B. Organisator Carl Verhoeven zei na afloop dat er volgend jaar om een echt Nederlands kampioenschap 3CC Survival zal worden gespeeld. ,,We gaan iets heel nieuws doen, nog nooit vertoond.''

24 juni 2023

UDEN – Het was een aardige test voor Sam van Etten zo kort voor zijn vertrek naar de World Cup van Porto. De Noord-Hollander stond zaterdagavond in de finale van de SIS 3CC Survival tegenover drie Brabantse routiniers: Jean van Erp, de vorige winnaar, Barry van Beers en Adrie Demming. Het werd een gevecht met wisselende kansen, waarin Jean van Erp een voorsprong nam van 84-64-60, maar Sam van Etten de marge omboog naar een overwinning met 84 tegen Jean van Erp 72, Barry van Beers 52 en Adrie Demming 32 punten. De overwinning in Poule B ging naar Frans Bambacht met 72 punten tegen Tom Penrose met 67.

 

 

De eindstrijd tussen Sam van Etten en Jean van Erp was zowat een herhaling van vorig jaar. Toen was de overwinning voor de Brabander uit eigen streek, nu bleek Sam van Etten in de laatste beurten over de beste eindsprint te beschikken.

De demarrage van Sam van Etten met een serietje, waarin hij twee keer een prachtige losse band maakte, bleek uiteindelijk te machtig voor Jean van Erp, de vechter bij uitstek. Barry van Beers haakte af in die slotfase, Adrie Demming had in een voortreffelijke halve finale zijn kruit verschoten.

Jean van Erp en Barry van Beers kwamen uit een halve finale met Sander Jonen en Jordy de Kruijf, Jean met 138 punten, Barry met 70. Adrie Demming finishte in de andere halve finale met 87 voor Sam van Etten met 83, daardoor werden Frans van Schaik en Stephan Rutten uitgeschakeld.

Frans Bambacht overleefde een laatste aanval van Tom Penrose in de laatste minuten van de finale in Poule B. Hij werd gered door een klosje bij zijn tegenstander, waardoor hij de finale won met 71 punten voor Tom Penrose, Marco van Dopperen en Murat Kosar.

Carl Verhoeven en Jan van Vorle keken na afloop terug op een zeer geslaagd toernooi met veel spannende finales. Voordat de prijzen werden uitgereikt vertelde Carl Verhoeven dat er volgend jaar een nieuw initiatief wordt genomen. ,,Het wordt iets dat nog nooit is vertoond’’, zei de SIS eigenaar, die een tipje van de sluier oplichtte. ,,We gaan vrijwel zeker spelen om een echt Nederlands kampioenschap 3CC Survival, maar dat ga ik eerst met de KNBB bespreken.’’

De tweede SIS 3CC Survival werd gespeeld met een kleine 100 deelnemers.

 

Tekst: Frits Bakker
Foto: SIS Billiards Experience Center

 

Driebanden S.I.S. 3 CC Survival
Volg ons online