Sfeervolle start van KNBB Jumbo bekerfinale

Spanning vanaf de openingsdag in De Bussel in Oosterhout: vier winnaars kondigen zich aan als topfavorieten.

31 mei 2018

OOSTERHOUT - De organisatoren Harry Matthijssen en Ad Smout kunnen met genoegen terugkijken op de eerste dag van de KNBB bekerfinale. Het toernooi met de acht geplaatste teams is woensdag in Oosterhout van start gegaan met overwinningen voor de topfavorieten en een eerste nederlaag voor titelhouder Dallinga. SIS Schoonmaak, HCR Prinsen, L&B Ledermode en STZ Zundert dienden zich als de grote kanshebbers aan, maar in de komende dagen staat nog een boeiende ontknoping te wachten in het sfeervolle theater De Bussel. Met name in Poule A, met drie topteams, wordt het een harde strijd om de plaatsen in de halve finales op zaterdag.

SIS Schoonmaak en STZ Zundert gaan in deze poule aan kop voor Dallinga en Van de Sanden. Het Zundertse team won op de openingsdag van Dallinga.com met 6-2 dank zij winst van Peter Ceulemans, Barry van Beers en Roland Uijtdewillegen. Voor Dallinga redde Caudron de eer door Forthomme te verslaan met 2-1 in sets (1.727/1.571). Ceulemans en De Bruijn speelden de beste partij van de eerste dag. Peter Ceulemans won de eerste en de laatste set, Jean Paul de Bruijn hield in de tweede set de spanning erin door een sterke 15-1 in 3 beurten. De Belg greep de derde en beslissende set met 15-10 in 5 beurten. Voor beide spelers werden hoge moyennes genoteerd: voor Ceulemans 2.384, voor De Bruijn 2.666.

SIS Schoonmaak had in deze poule geen problemen met W.v.d.Sanden, dat met 8-0 werd verslagen. Burgman was de beste winnaar met 1.730.

In Poule B was HCR Prinsen, in deze eerste wedstrijd nog zonder Dick Jaspers, te sterk voor La Plaza, uitgedrukt in een 8-0 overwinning. Eddy Leppens was de beste winnaar met 1.909, toch snoepte Roy Zielemans een setje af van de Belg. De Kleine, Pijl en Swertz wonnen van Clabots, Monnissen en Boreas.

Bij L&B Ledermode had alleen Dave Christiani geen beste dag. De Limburger was kansloos tegen Emilio Sciacca van MCR: 3-0, 0.978/0.800. Het Hoevense team won met 6-2 dank zij overwinningen van Eddy Merckx op Thorsten Frings (2-1, 1.500/1.115), Gerwin Valentijn op Bert Hoefnagels (2-1, 1.162/0.694) en John Tijssens op Randy Loenen: 2-1, 0.888/0.695.

Vanmiddag (donderdag) om 13.00 uur hervat de Jumbo bekerfinale met de volgende poulewedstrijden.

Bekerfinale Driebanden
Volg ons online