SIS en Dallinga in dubbel voor eigen publiek

05 februari 2022

SLUISKIL/UDEN – De koploper van de eredivisie is niet onaantastbaar en de strijd om de top vijf plaatsen wordt met de week attractiever. Twee vermaarde bolwerken in de hoogste regionen van het driebanden, het ene met een verleden van prachtige toernooien, het andere pas sinds enkele, door Corona geteisterde jaren, staan dit weekend centraal in het speelschema.

 

Zowel Dallinga.com als SIS Schoonmaak speelt een dubbel voor eigen publiek. Zaterdag 5 februari haalt Dallinga in tegen J&F Auto’s uit Den Haag en SIS Schoonmaak tegen Dekker Keukens. Zondag is de biljartarena van De Eekhoorn in Oosterhout het podium voor de campingderby: Team Eekhoorn tegen DKM Tools.

 

Het is in elk geval al verheugend dat er zich geen Corona gevallen hebben aangekondigd binnen de teams en dat het programma door kan gaan. Aan het eind van dit weekend heeft SIS Schoonmaak met 12 wedstrijden de helft van de competitie gepasseerd. De marge op Cues & Darts is nu twee punten met twee wedstrijden minder gespeeld. Die voorsprong is de inzet van de achtervolgers, maar zaterdag krijgt SIS Schoonmaak al de kans om verder uit te lopen. De twee kopmannen, Dick Jaspers en Eddy Merckx, ontbreken dit weekend in beide wedstrijden. Jean van Erp voert het team aan met Raimond Burgman, Martien van der Spoel en Raymund Swertz.

 

Dallinga.com treedt op beide dagen voor het eigen trouwe publiek aan met het vaste viertal: Jean Paul de Bruijn, Peter De Backer, Steven van Acker en Berry Dallinga. J & F Auto’s is zaterdag de pittigste tegenstander in de dubbel.  Therese Klompenhouwer is weer eens te bewonderen in de Sluiskilse arena waar ze in vorige jaren in een team met Berry Dallinga speelde.

 

Bousema Lochem probeert zondag weer bij de top aan te haken, maar moet dan in een thuiswedstrijd langs J & F Auto’s, dat aardig wat kilometers moet afleggen voor het dubbele optreden. Martin Horn is een mooie tegenstander voor Jeffrey Jorissen, zeker ook onderweg naar de World Cups die op komst zijn. Johan Loncelle is tegenstander van Barry van Beers, Stefan Galla van Therese Klompenhouwer.

 

Roland Uijtdewillegen is mooi op de weg terug, zo liet hij deze week in België zien. Hij krijgt een tegenstander van allure in Frans van Kuyk in het onderonsje tussen Team Eekhoorn en DKM Tools. In de onderste regionen heeft Aartsbouw nog veel werk op te knappen om zich los te worstelen van de laatste plaats. Dekker Keukens, DKM Tools, J & F Auto’s en ’t Hartje staan op twee punten van elkaar, maar de middenmoot is niet ver weg.

 

Zaterdag 5 februari:

Dallinga.com-J&F Auto’s/Top Biljarten Den Haag

Jean Paul de Bruijn-Jeffrey Jorissen

Peter De Backer-Barry van Beers

Steven van Acker-Therese Klompenhouwer

Berry Dallinga-Herman van Daalen

 

SIS Schoonmaak-Dekker Keukens

Jean van Erp-Ad Koorevaar

Raimond Burgman-Gerwin Valentijn

Martien van der Spoel-Henk Blauwblomme

Raymund Swertz-Jordy de Kruijf

 

Zondag 6 februari:

 

Dallinga.com-Aartsbouw Sprundel

Jean Paul de Bruijn-Dirk Weeremans

Peter De Backer-Ronny Brants

Steven van Acker-Christian Rudolph

Berry Dallinga-Ludo Kools

 

A1 DPC/De Kuul-Stichting Topbiljart Zundert

Dave Christiani-Roland Forthomme

Ronny Lindemann-Francis Forton

Jelle Pijl-Rik van Beers

Kay de Zwart-Sam van Etten

 

Bousema Lochem-J&F Auto’s

Martin Horn-Jeffrey Jorissen

Johan Loncelle-Barry van Beers

Stefan Galla-Therese Klompenhouwer

Frans van Schaik-Herman van Daalen

 

Dekker Keukens-Cues & Darts/Xtreme

Ad Koorevaar-Pierre Soumagne

Gerwin Valentijn-Jack van Peer

Henk Blauwblomme-Wesley de Jaeger

John Roovers-Huub Wilkowski

 

SIS Schoonmaak-’t Hartje van Oosterhout

Jean van Erp-Davy van Havere

Raimond Burgman-Martin Spoormans

Martien van der Spoel-Harrie van de Ven

Raymund Swertz-Frank Martens

 

Team Eekhoorn-DKM Tools

Frans van Kuyk-Roland Uijtdewillegen

Peter Ceulemans-Jack Wijnen

Kurt Ceulemans-Joey de Kok

Jerry Hermans-Eddy Willems

Tekst Frits Bakker

Foto Jean van Erp (Ton Smilde)

 

 

 

Kozoom League Driebanden Erp, Jean van
Volg ons online