SIS Schoonmaak grijpt toppositie in eredivisie

Dubbel weekend in Buffalo league: Kopposities wisselen weer, SIS Schoonmaak zondag tegen 't Hartje

12 oktober 2019

DEN HAAG/OOSTERHOUT - De Haagse aanval op de koppositie in de eredivisie driebanden, de Buffalo league, is halverwege in het dubbele weekend en krijgt morgen (zondag) nog een lastig vervolg. De eerste één-tegen-twee in Den Haag tegen Dallinga werd zaterdagmiddag gewonnen, al was het niet zo gemakkelijk als vooraf verwacht: 6-2. Morgen, zondag reizen de Hagenaars naar Oosterhout, weer voor een één-tegen-twee wedstrijd, nu tegen 't Hartje. SIS Schoonmaak is koploper na zes speelronden, gevolgd door twee teams op één punt: 't Hartje en HCR Prinsen.

De beste start in de zaterdagronde was voor Sam van Etten, die met 11 van acquit ging en een snelle basis legde voor winst. Ronny Lindemann en Torbjörn Blomdahl speelden een thriller van hoog niveau, die eindigde in 40-40 in 17 beurten. Jeffrey Jorissen was een riante winnaar tegen Berry Dallinga met 40-5 in 17 en ook Dave Christiani finishte in 17 beurten. De topvijf, op de Zeeuwen van Dallinga na, kwam ongeschonden door de eerste dag van het dubbele weekend. Bousema Lochem versloeg Team Eekhoorn met 6-2, SIS won van Dallinga met 6-2 en Prinsen van A1 Biljarts met 5-3. 't Hartje won van DKM Tools met 6-2.

De DKM'ers verzetten zich dapper in de Oosterhoutse botsing met 't Hartje, onder meer in de partij tussen Frank Martens en Joey de Kok, die eindigde in 40-24 in 19. Dallinga, verzwakt in de topper tegen SIS Schoonmaak, was op twee tafels verre van kansloos. Marco Janssen won zelfs van Jean van Erp (40-38 in 31) en Bart Ceulemans gaf zich pas in de laatste fase gewonnen tegen Raimond Burgman (40-34 in 34).

's Lands Welvaren schitterde met de eerste overwinning in de eredivisie. De uitwedstrijd tegen 't Ivoor werd met 6-2 gewonnen door prima prestaties van Francis Forton (winst in 18 beurten op Jäschke), Ronny Brants en Marcel Hopmans. Morgen treffen de nummers laatst en nr. 10 elkaar: 's Lands Welvaren-DKM Tools. Dekker Keukens, eigenlijk de kampioen van vorig jaar, is nu voorlaatste.

Het programma voor zondag:
Dekker Keukens-A1 Biljarts
HCR Prinsen-'t Ivoor
's Lands Welvaren-DKM Tools
't Hartje van Ooserhout-SIS Schoonmaak
Dallinga-Bousema
Team Eekhoorn-Zundert.

Tekst: Frits Bakker

Foto Jeffrey Jorissen (Ton Smilde)

 

Buffalo League Driebanden
Volg ons online