Speelronde 3 in de Buffalo League: een overzicht

Koplopers houden ook na derde ronde de maximale score

27 september 2017

DOETINCHEM – De twee koplopers in de eredivisie, de Buffalo League, bleven ook op de derde speeldag op de maximale score. SIS Schoonmaak won de lastige uitwedstrijd tegen De Veemarkt met 6-2 dankzij een knappe overwinning in de laatste sessie van Glenn Hofman op Tayfun Tasdemir (40-38 in 23). HCR Prinsen hield de buit in eigen huis door een overwinning op L&B met Dick Jaspers als hoofdrolspeler: winst tegen Eddy Merckx met 40-24 in 14 beurten.


 

Dick Jaspers had een veel betere start dan Merckx (17-11 in 7, 25-11 in 8) en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Daardoor bekroonde hij de wedstrijd voor zijn team tegen L&B. De Brabanders, op voorhand als één van de titelkandidaten beschouwd, kunnen hun draai maar niet vinden en bivakkeren na drie ronden in de onderste regionen. Dave Christiani had wel een serieuze voorsprong tegen Eddy Leppens (20-12 in 10), maar de Belg kwam de pauze uit met een serie van 11 en gaf zijn tegenstander het nakijken. werd kort na de pauze. Gerwin Valentijn was de enige winnaar voor L&B (40-20 tegen De Kleine in 22). John Tijssens krijgt zijn ritme maar niet te pakken en verloor nu ook van Jelle Pijl.

De Veemarkt deed in eigen huis een dappere poging om van de hatelijke nul af te komen tegen de Hagenaars van SIS. De voorbode was niet echt gunstig, omdat Raimond Burgman en Jeffrey Jorissen voor 0-4 bij de pauze. De Turkse kopmannen moesten de score in evenwicht brengen, maar alleen Can Capak slaagde erin te winnen van Jean van Erp (40-32 in 27). Glenn Hofman trok de belangrijke winst over de streep in een mooi eindgevecht met Tayfun Tasdemir. ,,We gingen heel de partij op en neer’’, zei de Haagse kopman later. ,,Dan weer stond ik voor, dan weer hij, maar op het eind viel het gelukkig net mijn kant op.’’


 

De twee koplopers worden in de stand achtervolgd door drie teams met twee punten minder: A1 Biljarts, STZ Zundert ’t Hartje/Van Wanrooy. De Brabantse derby tussen ’t Hartje en Team Eekhoorn werd door Van Wanrooy gewonnen met 6-2 door overwinningen van Savas Bulut op Kurt Ceulemans, Ad Koorevaar op Kenny Miatton en Ad Broeders op Jerry Hermans. Frans van Kuyk kon de eer redden tegen Peter De Backer met 40-33 in 31.

A1 Biljarts leverde een uitstekende prestatie tegen Bousema Lochem (6-2), onder meer in een hard gevecht tussen vier Duitsers. Christian Rudolph was veel te sterk voor Martin Horn (40-20 in 19), Stefan Galla speelde een feilloze partij tegen Ronny Lindemann, 40-21 in 17.

Voor STZ Zundert werd het toch nog een moeizaam gevecht uit tegen het onderaan staande MCR. Peter Ceulemans en Barry van Beers ontbraken in het team en Roland Forthomme slaagde er in drie wedstrijden nog niet in om te winnen: de Belg verloor van Thorsten Frings met 40-27 in 24. De youngsters Raymon Groot en Sam van Etten wonnen van Hoefnagels en Loenen, Rick van Beers speelde gelijk tegen Emilio Sciacca, goed voor de belangrijke winst met 5-3.

Voor Dallinga is alleen Steven van Acker nog ongeslagen met twee overwinningen en een remise uit drie. De Belg won uit tegen DPC van Martin Spoormans (40-31 in 22). Frédéric Caudron dwong de remise af dankzij winst tegen Birol Uymaz in twintig beurten, Jean Paul de Bruijn en Berry Dallinga verloren van de Fransen Jérõme Barbeillon en Cédric Melnytsjenko.

 

De stand aan kop:
1 SIS Schoonmaak 3-6
2 HCR Prinsen 3-6
3 A1 Biljarts 3-4
4 ’t Hartje/Van Wanrooy 3-4
5 STZ Zundert 3-4.

Tekst: Frits Bakker
Foto's: Glenn Hofman, Jean van Erp, Steven van Acker ©Ton Smilde, uitgelichte archieffoto ©Stefan Osnabrug

Buffalo League Driebanden Hofman, Glenn
Volg ons online