Start van KNBB SIS 3CC Survival met 144 deelnemers

De countdown voor de eerste KNBB SIS 3CC Survival is begonnen: vrijdag 18 juni starten de eerste wedstrijden voor de voorronden, de finale is op zondag 4 juli: 64 spelers voor de A-poule, 80 spelers voor de B-poule. Wildcards voor het hoofdtoernooi zijn voor Dick Jaspers, Therese Klompenhouwer, de Nederlands kampioen bij de junioren en de Nederlands kampioen bij de dames.

 

11 juni 2021

De sluitingsdatum voor de aanmeldingen is verstreken, in totaal 144 Nederlandse biljarters openen op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni de eerste voorronden van de SIS 3CC Survival in het prachtige biljartcentrum van SIS in Uden. De twee Nederlandse wereldtoppers, Dick Jaspers en Therese Klompenhouwer, verblijven in deze periode in Korea voor een internationaal toernooi. De organisatoren van SIS in samenwerking met de KNBB Sectie driebanden, hebben de twee ambassadeurs van het Nederlandse driebanden via een wildcard rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi. Twee andere wildcards worden vergeven aan de Nederlandse kampioen junioren en de Nederlandse kampioen dames.

De SIS 3CC Survival, met partijen in het format met vier spelers tegelijk in één wedstrijd, bestaat in totaal uit drie toernooien, waarvan het eerste van vrijdag 18 juni tot en met zondag 4 juli wordt gespeeld. Voor de A-poule hebben zich 64 spelers ingeschreven, voor de B-poule 80 spelers. Carl Verhoeven van SIS, Paul Brekelmans en Hans de Bruin van de Sectie driebanden zijn bijzonder tevreden met het grote aantal aanmeldingen. ,,Het aantal was zelfs nog hoger opgelopen als we eerder hadden kunnen starten met de organisatie en de inschrijving. Voor veel biljarters, die verder in het land wonen, was het nu heel kort om bijvoorbeeld te plannen en/of vrije dagen te regelen.''

De deelnemers in de A-poule en de B-poule spelen een totaal van 108 wedstrijden, allemaal volgens het Survival systeem met wedstrijden van 2x 45 minuten. De partijen worden allemaal gestreamd: iedere deelnemer is voor familie, vrienden of fans te zien via het youtube kanaal van SIS billiards. Carl Verhoeven: ,,Op de matchtafel waar het A-toernooi speelt, hebben we vijf of zes camera's staan, het andere biljart wordt door twee camera's in beeld gebracht.''

De wedstrijden worden zo veel mogelijk overdag gespeeld op doordeweekse dagen, dus vanaf 17.00 uur. In de weekends starten de partijen vanaf 10.00 of 11.00 uur. De finales op zondag 4 juli zijn vermoedelijk om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

De prijzen voor de winnaars van deze eerste voorronde zijn:
2.000 euro voor de winnaar, 1.000 voor de nummer twee enzovoort. Dat schema geldt ook voor het tweede toernooi, dat afhankelijk van de internationale kalender die wordt opgestart, voor oktober op de planning staat. Het hoofdtoernooi (hoofdprijs 10.000 euro, tweede 5.000) met 60 finalisten (en vier wildcards) is gepland rond de jaarwisseling. Carl Verhoeven: ,,We denken bijvoorbeeld aan de laatste week december en de eerste week van januari.''

De indelingen voor het eerste A- en B-toernooi zijn inmiddels volgens loting gemaakt.
De meest interessante poules in het A-toernooi zijn:
Zondag 20 juni: Jean van Erp, Raymund Swertz, Dave Christiani en Johan Zwiers.
Donderdag 24 juni: Jean Paul de Bruijn, Sam van Etten, Jan Vos en Peter van der Heijden
Vrijdag 25 juni: Martien van der Spoel, Sander Jonen, Wim van den Berg, Anno de Kleine.

Ander spelers die elkaar in de eerste partijen van vier treffen, zijn:
Berry Dallinga en Volkan Cetin
Adrie Demming, Joey de Kok en Charles Mekes
Frans van Schaik en Jeffrey van Nijnatten
Jos Bongers en Bert van Manen
Jeffrey Jorissen en Erwin Kivits
Huub Wilkowski en Bradley Roeten
Raimond Burgman en Kay de Zwart
Roland Uijtdewillegen, Harrie van de Ven en Herman van Daalen.

Het B-toernooi start op vrijdag 18 juni (17.00 uur) met een poule waarin Cor Trampe en Hans de Bruin tot de vier spelers behoren. In die ene poule een voorbeeld van het vervolg:
Dezelfde dag om 21.00 uur de herkansing, op zaterdag 26 juni de tweede en de derde ronde, op zaterdag 3 juli de vierde ronde en de kwartfinale.

Andere bekende spelers met de eerste speeldatum (niet in dezelfde partijen):
Vrijdag 18 juni: Ben Thijssen, Martin Vermeer, Nico van Heesch, Robert Nieuwenhuizen.
Zaterdag 19 juni: Peter van Erp, Nico van den Heuvel, Frank de Ruijter, Jan Rosmulder, Aldo Mastromatteo.
Zondag 20 juni: Harry Mathijssen in één wedstrijd met Gerrie Geelen, Joke Breur en Joop Baars.
Verder zondag 20 juni: Dirk Snip, Ben Bik, Peter Damen, Ferry van der Veen, Tom Penrose.
Dinsdag 22 juni: Frank van Rooij, Alex Lely, Cees Lageweg, Tonny van de Wetering, Joke Martijn, Wim Dérogée, Ronald van Geyt, Sylvia Eckel.
Donderdag 24 juni: Danny Alberts, Willie Minkels, Monique Wilkowski, Jeannette Habraken, Monique van Exter, Murat Gercek.

De totale speelschema's worden op KNBB en Biljarten Actueel gepubliceerd.

Tekst: Frits Bakker

Foto: Wildcards voor Dick Jaspers en Therese Klompenhouwer

 

Biljartspelers Bruijn, Jean Paul de Burgman, Raimond
Volg ons online