Stefan Lenting team wint tweekamp voor barrage

Het team van Stefan Lenting uit Daarlerveen is winnaar geworden van de beslissende tweekamp tussen de teams die als tweede zijn geëindigd in de eerste divisies. De winnaar van die dubbel, IQ Team Stefan Lenting, speelt op een nader te bepalen datum tegen Burgmans Biljarts. De winnaar van die wedstrijd speelt volgend seizen on de DKM Tools league, de eredivisie driebanden.

21 mei 2023

DAARLERVEEN – De tweekamp tussen de biljartteams van IQ Team Stefan Lenting en De Veemarkt, voor een barrage en een plaats in de eredivisie, is zaterdagavond geëindigd in een overwinning voor het team van Stefan Lenting. Het werd 4-4 in de heenwedstrijd in Doetinchem en 6-2 in de return in ’t Vossenhol in Daarlerveen. Rob Lamboo speelde uiteindelijk de beslissende partij met een riante overwinning op Rene Dericks: 35-18 in 21 beurten.Daardoor speelt het team van Stefan Lenting nu een beslissingswedstrijd tegen Burgmans Biljarts, de nummer tien van de eredivisie, op een nader te bepalen datum. Het speellokaal van Burgmans is op 11 juni, de geplande datum, niet beschikbaar.

Voor het team van Stefan Lenting in de dubbele ontmoeting wonnen Murat Gökmen en Rob Lamboo twee keer, Stefan Hetzel één keer en Stefan Lenting verloor zijn twee partijen. De Veemarkt speelde vrijdag met Dieter Grossjung, Rene Dericks, John van der Stappen en Michel van Silfhout, zaterdag speelde Thorsten Anders voor Michel van Silfhout.

De twee teams eindigden als nummers twee in de eerste divisie. De winnaar van de tweekamp mag met Burgmans Biljarts uitmaken wie in de eredivisie blijft of wie promoveert naar de hoogste divisie.

Tekst: Frits Bakker.

Foto Stefan Lenting team met vlnr Timo Peters, Murat Gökmen, Rob Lamboo, Stefan Hetzel, Theo Moes en Frank de Ruiter, knielend Stefan Lenting (foto Arnold ten Oever).

 

Kozoom League Driebanden
Volg ons online